GAÜ Susurluk Kampüsü Projesi Şekilleniyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Susurluk Kampüsü Projesi Şekilleniyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)’nün Balıkesir’in Susurluk ilçesine kurmayı planladığı üniversite ile ilgili görüşmeler devam ediyor.

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar başkanlığındaki küresel bilim heyetinin geçtiğmiz aylarda Balıkesir’in Sususrluk ilçesine kurmayı planadığı üniversite projesi ile ilgili gerçekleştirmiş olduğu ziyaretin ardından, Susurluk Kaymakamı Yusuf Özdemir, Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu çalışmalar ile ilgili GAÜ’ye ziyarette bulundu.

 

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar başkanlığındaki, aralarında, GAÜ Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Olgun Üstün, Doç. Dr. Asım Vehbi, Cemile Esenyel, Rektör Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Yönetim Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Hossein Sadri, Sevim Akpınar ve Av. Aral Doğu’nun  bulunduğu heyet, Susurluk Kaymakamı Yusuf Özdemir, Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu ile GAÜ Millenium Başkanlık Ofisi toplantı salonunda biraraya geldi.

 

Gerçekleştirilen toplantının ardından açıklamada bulunan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, sürecin hızla devam ettiğini ve ilerleyen günlerde çalışmaların başlayacağını müjdeledi. Akpınar, GAÜ bilim heyeti tarafından hazırlanan çalışmalar ve süreç ile ilgili detayların netlik kazanmaya başladığını belirterek, siyasi otoriteler ile görüşmelerin sürdüğünü ve prosedürlerin tamamlanmasının ardından GAÜ’nün Susruluk’ta hayat bulacağından emin olduğunu söyledi. Susurluk Kaymakamı Yusuf Özdemir, Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu’na göstermiş oldukları iyi yaklaşımlardan, konuya duydukları  güven ve inançtan dolayı teşekkürlerini sunan Akpınar, belirlenen alan dahilinde ortaya koyulan faaliyet programı çerçevesinde,  tüm restorasyon işlemlerine kısa süre içerisinde başlayabileceklerini ifade etti.

 

Akpınar açıklamasının devamında, projenin oluşturulması için 1 yıllık bir sürecin yeterli olacağını belirterek, ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını ve bu onursal süreci en iyi şekilde tamamlayacaklarını söyledi.