Sait Gürsoy, Üniversite Adayları İle GAÜ’de Biraraya Geldi

Haberler

GAÜ'DEN

Sait Gürsoy, Üniversite Adayları İle GAÜ’de Biraraya Geldi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yükseköğretimde 50.yılına doğru ilerlerken, üniversite sınavına hazırlanan gençleri Sait Gürsoy ile ilk olarak GAÜ’de bir araya getirdi.

Sait Gürsoy ile “Başarıya Doğru” Semineri 13 Nisan Saat 10.00’da Lefkoşa TMK Rauf Denktaş Konferans Salonunda

 

GAÜ ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteği ile KKTC’de 4 farklı merkezde gerçekleşecek olan  “Sait Gürsoy ile Başarıya Doğru” seminerinin ilki, GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Senato Kongre Merkezinde gerçkeleşti. Gerçekleştirilen Sait Gürsoy ile “Başarıya Doğru” semineri ile üniversite adayları, eğitimciler ve aileler buluşurken, katılımcılar merak ettikleri noktalarda sorular sordu. Sait Gürsoy ile Başarıya Doğru Semineri, 13 Nisan 2016 Çarşamba günü Lefkoşa TMK Rauf Denktaş Konferans Salonu, 14 Nisan 2016 Perşembe günü Güzelyurt Belediyesi AKM Salonu ve 15 Nisan 2016 Cuma günü ise Gazimağusa Rauf. R. Denktaş Kültür ve Kongre Sarayında gerçekleşecek. 

 

Sait Gürsoy ile Başarıya Doğru seminerinin ilki GAÜ’de gerçekleşirken, Seminerde açılış konuşmasını GAÜ KKTC Marketing Sorumlusu Emrah adaklı gerçekleştirdi. Adaklı konuşmasında, yeni nesilin eskiye kıyasla daha şanslı olduğunu belirterek, geçmişte şuan ki gibi rehber öğretmenlerin olmadığını söyledi. Adaklı konuşmasında üniversite adayı öğrencilere hitaben şunları söyledi; “Siz bu konuda bizden daha şanslısınız. Çünkü hem Sait Hoca gibi büyük otoriter isimlerle birlikte oluyorsunuz, hem de yanınızda uzman rehber öğretmenleriniz var size yol gösteren. Meslek seçme konusunda sizlerle birlikte analiz yapan değerli rehber öğretmenleriniz var” dedi.

 

Açılış konuşmasının ardından Başarıya Doğru seminerine başlayan Sait Gürsoy, öğrencilere 2025 yılında kendilerinin nerelerde olmaları gerektiğini ve bu hedefe giderken nasıl bir akademik kariyer seçmeleri gerektiği noktasında bilgi verdi.

 

Gürsoy ayrıca, öğrencilere üniversite tercihleri sırasında aldıkları puana göre tercih yapmalarını değil; sevdikleri ve yapacakları işten mutlu olacakları mesleklere göre tercih yapmalarını tavsiye ederek, ben kimim ve ne olacağım sorularını kendilerine sürekli sormalarını ve böyle hareket etmeleri gerektiğini vurguladı. Gürsoy ayrıca, öğrencilerin olumsuz düşüncelere kapılmaması gerektiğini belirterek, bilinç altı korkularını üzerlerinden atmalarını, elalem ne der algısını yıkıp kendi hayallerinin peşinden gitmeleri gerektiğini ifade etti.

 

Sait Gürsoy meslek seçimi ve üniversite tercihi parken dikkat edilmesi gerek konular hakkında katılımcıları bilgilendirerek, Milli Eğitim Bakanına ve Girne Amerikan Üniversitesi’ne böyle bir seminer düzenledikleri için teşekkür ederken, öğrencilerle birlikte aynı ortamda olduğu için çok mutlu olduğunu belirtti.   

    

Seminerin sonunda, GAÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Zerin Gürler, Sait Gürsoy’a katılımlarından ve sunumundan dolayı teşekkür plaketi takdim etti.