GAÜ Kütüphane’si Yeniden Yapılanma Sürecinde

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Kütüphane’si Yeniden Yapılanma Sürecinde

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kütüphanesi, 2016 yılı itibari ile hem basılı, hemde dijital arşivlerini genişletmeye devam ediyor.

Konuyla ilglii açıklamada bulunan GAÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Direktörü Serkan İpekçi basılı ve elektronik koleksiyonların yenilenme süreci ile İstanbul Üniversitesi Engelsiz Bilgi Merkezi ve Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı  işbirliğinde gerçekleştirdikleri görme engelliler için sesli kitap projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İpekçi açıklamasında şunlara değindi;

 

Her üniversite kütüphanesinin belirli aralıklarla yapması gereken bu yenileme çalışmalarına GAÜ Kütüphane olarak biz de 2016 yılı itibariyle başlamış bulunuyoruz. Bu kapsamda 20.000 civarı basılı bilgi kaynağımızı hem yenilerken hem de beraberine yeni bir süreli yayın koleksiyonu ekliyoruz. Çoğunluğu akademik dergilerden oluşacak bu süreli yayın koleksiyonunda ayrıca popüler bilim, ekonomi, sağlık ve sosyal bilimler içeriği yer alacak. Söz konusu yenileme ve geliştirme çalışmalarını sıklıkla sürdüreceğiz.”

 

“Kullanıcılarımıza sunmaya hazırlandığımız bir diğer yeni koleksiyonumuz ise "Multimedya Koleksiyonu"dur. İçeriğini dil öğrenimi, kişisel gelişim ve boş zamanların etkin değerlendirilmesi gibi konuların oluşturacağı koleksiyon, dijital depolama aygıtları ile oluşacak.”

 

Kullanıcılarımızın etkin ve yoğun şekilde kullandıkları 80 bilgisayarlık Cybrary bölümümüzü ise yakın gelecekte "e-Kaynaklara Erişim Merkezi" olarak dönüştürmeyi planlıyoruz. Böylelikle kullanıcılarımız hem merkez içerisindeki kullanım kılavuzu, rehber, broşür gibi dokümanlar hem de sürekli düzenleyeceğimiz kullanıcı eğitimleri ile tam bilimsel, uluslararası ve güncel e-kaynaklara etkin şekilde erişebilecekler.

 

GAÜ Kütüphane olarak temel önceliğimiz üniversitemizin araştırma kapasitesi ve bilimsel performansına katkı sağlamak ve kullanıcılarımızın eğitim/akademik hayatlarının birincil çözüm ortağı haline gelebilmektir.

 

Serkan İpekçi, İstanbul Üniversitesi Engelsiz Bilgi Merkezi ve Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı işbirliğinde gerçekleştirilen görme engelliler için sesli kütüphane projesi hakkında yaptığı açıklamada ise şunları kaydetti;

 

“GAÜ Kütüphane olarak bir süredir basılı ve elektronik koleksiyonumuzu yenilerken diğer taraftan da özellikle görme engelli bireylere bilgi hizmeti sunabilme adına sesli koleksiyon sağlama çalışmasında büyük yol katettik. Bu amaçla, İstanbul Üniversitesi Engelsiz Bilgi Merkezi ve Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) direktörleriyle yaptığımız yazışmalar sonucunda önemli gelişmelere imza attık”.

 

GETEM e-Kütüphane`de 14 bin 875 adet sesli kitap, 6 bin 602 adet Braille basıma hazır kitap, sinema filmleri, sesli dergi, sesli ders anlatımı ve çok sayıda sesli tiyatro oyunu bulunduğuna işaret eden İpekçi, şöyle dedi:

 

GETEM koleksiyonuna erişim sağlandı

 

“Süreç sonunda GAÜ Kütüphane`nin GETEM koleksiyonuna erişebilmesine imkan tanıyan kurumsal üyelik fırsatı doğdu, ilgili başvuru formunu imzalanmasıyla birlikte  başvurumuzu yaptık, GETEM`den onay aldık ve kurumsal üyeliğimiz aktif hale getirilerek koleksiyonun tamamına erişim hakkı edindik” dedi.