GAÜ’den Sağlık Sektörü İçin Dev İstihdam Kapısı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Sağlık Sektörü İçin Dev İstihdam Kapısı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) sağlık anında gerçekleştirmiş olduğu dev yatırım ile KKTC’ye büyük istihdam sağlayacak.

İlk etabı 13bin m2 alan üzerine kurulu GAÜ Hastane projesinin yapımı hızla devam ederken, KKTC’ye sağlayacağı uluslararası standartta sağlık hizmetinin yanında birçok aileye de iş kapısı olacak.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Sağlık Yatırımları Koordinatörü Günhan Nalbantoğlu, yayınlamış oldukları istihdam ihtiyacın ancak yarısını teşkil ettiğini belirterek, bu kişilerin ilk etapta işe alınacaklar olduğunu ve Girne bölgesine tahminen 600 den fazla istihdam sağlayacaklarını vurguladı.  Nalbantoğlu açıklamasının devamında şunları söyledi; “Yeni sağlık yatırımları ile birlikte.600-700 arası bir istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Bunun tabi her birinin bir aile durumunu düşünürsek 600 tane aile, aile başına 3 kişi desek 1800 kişiye ulaşan bir istihdam olacaktır. Tabii bu minimum rakamlarla hesaplanmıştır. Direkt olarak yaklaşık 10,000 kişiye kazanç kapısı olacak bir sektörden bahsediyoruz Girne bölgesi için. İlerleyen dönemlerde bu sayının daha üstünde çalışana ihtiyacımız olacaktır.”

 

Nalbantoğlu açıklamasının devamında, GAÜ Hastanesinin Şubat 2017 tarihinde hizmete açılmasının planlandığını söyleyerek şunları belirtti;

 

GAÜ Hastanesi dünya standartlarında bir hastanedir ve bunu da sadece verdiği sağlık hizmetleri, hekim kadrosu veya altyapı kadrosu ile değil; hastane yapımında kullanılan malzeme ile de bir bütün halinde düşünmek gerekir. Sağlık sektöründe o kadar detay, o kadar regülasyon var ki, ülkemizde regülasyonlar konusunda biraz sıkıntılarımız var ve maalesef tam oturmuş regülasyonlarımız yoktur. Bir takım Türkiye’deki regülasyonlardan alınmıştır, bir takım İngiliz sistemi üzerinden kurgulanmıştır. %100’ünü kapsayan bir kurallar dizisi olmasa da, parça parça yapılanma vardır. Bu da bize şöyle bir handikap getiriyor; geleceğe yönelik bir yapı yaparken ilerideki mevzuatları da düşünerek yapmak zorundayız. Kompleks bir yapıdan bahsediyoruz ve sonunda bu insan hayatı ve bizden kaynaklanacak bir sapma da olmaması gerekiyor ve çalışmalarımız üst düzey bir sağlık hizmeti sunabilmek için titizlikle sürüyor” dedi.