GAÜ ve Mersin Üniversitesi Arasında Sağlık Alanında Anlaşma

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ve Mersin Üniversitesi Arasında Sağlık Alanında Anlaşma

GAÜ’DEN İŞBİRLİĞİ ZİYARETİ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) sağlık alanında yapmış olduğu yatırımların yanında, bu alanda gerçekleştirmiş olduğu akademik işbirliği anlaşmalarına da devam ediyor.

 

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Barlas Naim Aytaçoğlu ve Sağlık Yatrımları Proje Koordinatörü Günhan Nalbantoğlu, Mersin Üniversitesi’ne gerçekleştirmiş oldukları ziyaret çerçevesinde, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’yı ziyaret etti. İki üniversite arasında sağlık alanında imzalanan işbirliği anlaşması kapsamında gerçekleşen ziyarette heyet, Mersin Üniversitesi yetkililerine GAÜ’nün başta sağlık alanındaki yatırımlarını anlatarak, GAÜ hakkında genel bilgi paylaşımında bulundu.

 

Konuyla iligli açıklamada bulunan GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk,  Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ya misafirperverliklerinden dolayı duyduğu memnuniyeti ileterek, üniversitenin gelişmelerini yakından takip ettiklerini söyledi. Öztürk, sağlık alanının yanında, diğer akademik ve sosyal alanlarda da işbirliği içinde olacaklarını bildirerek, işbirliğinin iki üniversiteyede fayda sağlayacağına inandığını söyledi.

 

GAÜ Sağlık Yatırımları Proje Koordinatörü Günhan Nalbantoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tıp ve sağlık alanında bilgi alışverişi için ziyarette bulunduklarını belirterek, Mersin Üniversitesi’nin son yıllarda yapmış olduğu çalışmalar ve yatırımlar Mersin’de bulunan öğrenci sayısının 45.000’nin üzerinde olduğuna vurgu yaparak Mersin Üniversitesi’nin de tıp alanında sağlamış olduğu başarı sıralamasında Türkiye’de ilk 10’da olduğunu kaydetti.Nalbantoğlu ayrıca, GAÜ’nün sağlık alnında ki yatırımları doğrultusunda karşılıklı bilgi alışverişi yapılması yönünde kararların alındığını da sözlerine ekledi. 

 

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise , Girne Amerikan Üniversitesi heyetinin gerçekleştirmiş olduğu ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduklarını kaydetti.İşbirliğini gerçekleştirmek ve iki kurum arasındaki ilişkilere farklı bir boyut kazandırmak amacı ile gerçekleşen ziyaret adına yetkililere teşekkür etti.Girne Amerikan Üniversitesi’nin sağlık alanındaki çalışmalarını takip ettiğini ve hastaneninde açılması ile farklı projelerde birlikte yol alabileceklerini ifade etti.