GAÜ, Sait Gürsoy'u Kıbrıs Gençleri ile Biraraya Getiriyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ, Sait Gürsoy'u Kıbrıs Gençleri ile Biraraya Getiriyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yükseköğretimde 50.yılına doğru ilerlerken, üniversite sınavına hazırlanan gençleri Sait Gürsoy ile bir araya getiriyor.

GAÜ ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteği ile KKTC’de 4 farklı merkezde gerçekleşecek olan  “Sait Gürsoy ile Başarıya Doğru” semineri ile üniversite adayları, eğitimciler ve aileler ile buluşuyor. Seminer serisinin ilki 12 Nisan 2016 Salı günü saat 10.00’da  GAÜ Kıbrıs Yerleşkesinde, 13 Nisan 2016 Çarşamba günü Lefkoşa TMK Rauf Denktaş Konferans Salonu, 14 Nisan 2016 Perşembe günü Güzelyurt Belediyesi AKM Salonu ve 15 Nisan 2016 Cuma günü ise Gazimağusa Rauf. R. Denktaş Kültür ve Kongre Sarayında gerçekleşecek. 

 

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, lise öğrencileri, lise mezunu öğrenciler, eğitimciler ve veliler için gerçekleştirilecek olan seminerin amacının, meslek seçimi, üniversite ve bölüm seçimlerinde dikkat edilmesi gerekenler olduğu belirtildi. Uzman Eğitimci ve Yazar Sait Gürsoy tarafından Kıbrıs’ın 4 farklı merkezinde gerçekleştirilecek seminerde, üniversite adaylarına başarıya giden yolların anlatılacağı ifade edildi.

 

Ayrıca, gerçekleştirilecek olan seminere tüm halkın davetli olduğu belirtilen açıklamada, talebte bulunan liselerden kampüs alanına ulaşımın GAÜ tarafından ücretsiz olarak sağlanacağı vurgulandı.

 

Sait Gürsoy Kimdir?

 

“1954 yılında doğan Sait Gürsoy, ilk ve orta öğrenimini Galatasaray Lisesi’nde tamamlamış, ardından da Galatasaray Yabancı Diller Yüksekokulu’ndan mezun olmuştur.

 

Ulusal radyo ve televizyon kanallarında eğitim programları yapan Gürsoy, Sabah Gazetesi’nde eğitim yazarlığı yapmakta ve ayrıca, ‘’Başarıya Doğru’’ adlı eğitim programını hazırlayıp, sunmaktadır.

 

Lise ve üniversiteye giriş konularında Türkiye’nin önde gelen isimlerinden birisi olan Gürsoy, 1987’den günümüze kadar yaklaşık 10 bin üniversite adayına ÖSYM’nin yaptığı puanlama ve yerleştirme hatalarını bularak yardımcı olmuş ve eğitim dünyamızın dikkatini çekmiştir.´´