Amerikan Koleji Matemaik ve Bilim Haftasında Etkinlikler Düzenlendi

Haberler

GAÜ'DEN

Amerikan Koleji Matemaik ve Bilim Haftasında Etkinlikler Düzenlendi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubuna bağlı The American Elementary School, Matematik ve Bilim Haftası kapsamında okullarında düzenlenen bilimsel çalışmalar, çeşitli aktiviteler ve oyunlarla matematik ve bilim alanlarında etkinlikler düzenledi.

Amerikan Koleji, Pi günü kapsamında rakamlar ve semboller kullanılarak projeler yaparken, yapılan bilimsel çalışmaların önemi öğrencilere aktarıldı. Müzik öğretmeni tarafından yapılan ve bestelenen matematik şarkısı, okul korosu tarafından verilen mini konserle dinletildi.

 

Dört ayrı grubun karşılıklı yarıştığı matematik yarışmasında heyecanlı anlar yaşanırken, sonsuzluk, Eşitlik, Evrensel ve Gerçek takımları yarıştı. 20 sorudan oluşan yarışma çekişmeli geçerken, yedek soruların da karşılıklı doğru cevaplanmasından sonra Pi sayısının değerini en uzun yazabilen takım birinci oldu. Galip gelen takım arkadaşları tarafından alkışlanırken, birincilik ödülü olan kitaplarını ve başarı belgelerini aldı.

 

Bilim haftasında kendi bilgisayar oyununu hazırlayan öğrenci, bilim dalında yapılan yarışmalarda birinci geldi. Beşinci sınıf öğrencisi, kendi geliştirdiği oyunu arkadaşlarına tanıttı. Oyun arkadaşları tarafından beğeniyle karşılandı. Başarılı öğrenci, bilgisayar çalışmalarında destek veren öğretmenlerine teşekkür etti.

 

Matemetiğin sevdirilmesinin hedeflendiği ve bilimsel alandaki gelişimlerin vurgulandığı haftada The American Elementary School Müdürü Mine Ağdaç yaptığı konuşmada; “Matematik, yeni bilgilerin elde edilmesi, elde edilen bilgilerin açıklanması, denetlenmesi ve sonraki kuşaklara aktarılmasında yer ve zamana bağlı olmayan güvenilir bir araçtır. Bu nedenle, matematik öğretimi bütün dünya ülkelerinde özel bir önem ve önceliğe sahiptir. Biz de okul olarak bunun bilincinde olup öğrencilerimize matematiği sevdirmek ve benimsetmek için; her yıl olduğu gibi bu yıl da 14 Mart Dünya II ( Pi ) Günü’nü etkinliklerle kutluyoruz. Çocuklarımızın, yaşamın her anında karşılaştıkları matematiği tanımaları, anlamaları ve sevmeleri için bu haftayı bir fırsat olarak değerlendirip, yıl boyu buna devam ediyoruz’’ dedi.

 

Etkinlikler, sertifika töreni, hediyelerin dağıtılması ve son olarak Pi sayısı pastanın kesimiyle sona erdi.