GAÜ Öğrencileri "Çözüm Sonrası Yaratıcı Sektör" Çalıştayına Katıldı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Öğrencileri "Çözüm Sonrası Yaratıcı Sektör" Çalıştayına Katıldı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi Öğrencileri ara bölgede düzenlenen "Çözüm Sonrası Yaratıcı Sektör" çalıştayına katıldı.

GAÜ İletişim fakültesi öğrencilerinin de katılım gösterdiği; Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile Kıbrıs Rum Ticaret ve Sanayi Odası’nın;iki toplumun iş çevrelerine yönelik işbirliği ve uzlaşma etkinlikleri kapsamında “Çözüm Sonrası Yaratıcı Sektörler” başlığı altında gerçekleştirilen çalıştayda  bu kez film endüstrisi sektörü masaya yatırıldı.

 

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Baykallı, bu atölyelerle çözüm halinde yaşanacak olası ekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını söylerken, Kıbrıs Rum Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Leonidas Paschalides’de, toplumlararası işbirliğinin önemine değinerek film sektöründe ortak projelerin hayata geçtiğini belirtti.

 

Ardından yönetmen David Hans ve Evren Maner sunumlarıyla devam eden çalıştayda, Maner; bir film şirketinin kuruluş sürecini ve prodüksiyon aşamalarını katılımcılarla paylaşırken, Yönetmen David Hans ise iki toplumlu film projelerinin çok fazla izleyici potansiyeli bulunmadığına ve dil konusunun önlerindeki en büyük engel olduğuna değindi.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan,  GAÜ Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi, Bölüm Başkanı, Yrd. Doç. Dr. Feriha Dikmen, öğrencileri ile katıldığı çalıştayın verimli ve keyifli geçtiğini bildirdi. Dikmen, bu tarz etkinliklerin iki toplum arasında ortak payda yaratabileceğini belirterek, sanatın toplumlar arasında, özellikle Kıbrıs için önemli bir köprü görevi gördüğünü vurguladı. Ayrıca Dikmen, öğrencileri bilgilendirme noktasında da bu tarz organizasyonların büyük önem arz ettiğini vurguladı.