GAÜ 3. Tiyatro Günleri 22 Mart’ta Başlıyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ 3. Tiyatro Günleri 22 Mart’ta Başlıyor

GAÜ 3. TİYATRO GÜNLERİ LEVENT ÜZÜMCÜ’NÜN PERFORMANSI İLE ''ANLATILAN SENİN HİKAYENDİR" OYUNU 22 MART’TA TİYATRO SEVERLER İLE BULUŞUYOR

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Sahne Sanatları Yüksekokulu, Drama ve Oyunculuk Bölümü, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü bir hafta olarak kutlamaya hazırlanıyor. Teknogold, Baştaşlar İnşaat, Le Chateau Lambousa Hotel işbirliği ve Kütür Dairesi’nin katkılarıyla  düzenlenen  GAÜ 3. Tiyatro Günleri, 22-27 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek.

 

Tiyatro Günleri’nin bu yılki başlığı “Tek Kişilik Oyunlar Buluşması”.  

 

22 Mart 2016 Salı günü Levent Üzümcü’nün oynadığı, Tiyatro İstanbul yapımı “Anlatılan Senin Hikayendir” adlı oyunla açılacak olan festival, 23 Mart Çarşamba; “Nihayet Bitti” Emre Kınay-Duru Tiyatro, 24 Mart Perşembe; “Boksör” Burak Sergen-Ustaların Sahnesi, 25 Mart Cuma; “Basit Bir Ev Kazası”  Günay Karacaoğlu-Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu ile devam edecek.

 

Cengiz Toroman`ın yazıp yönettiği, Levent Üzümcü’nün performansı ile ``Anlatılan Senin Hikayendir", 22 Mart 2016 Salı günü  GAÜ Uluslararası Spectrum Kongre Merkezi’nde tiyatro severler ile buluşuyor. Oyunun detayları aşağıdaki gibidir;


"Bir insanı tanımak demek, onun hikâyesini bilmek demektir."


Gülerken ağladığımız, ağlarken güldüğümüz bir oyun bu.


"Gürül gürül, usul usul akan ırmak, bir bardak çay sıcaklığı, bir dost meclisinin anason kokulu coşkusu var bu oyunda. Hayal desek, değil, gerçek desek, değil... Şarkılar, türküler, insan, kuş, ağaç, kitap, dağ, taş koyun koyuna bu oyunda. Ege Denizi`nin sakin, hülyalı, bilge maviliğinde koca yürekli bir destan bu oyun. Memet Dayı, Adriana, Stafili İbrahim, Fenerci Ahmet, Denizci Barış, Niko...
Tanıyorsunuz onları. Evet, her birimizin hikâyesi farklı, her birimiz başka iklimlerin çocuklarıyız, her birimiz başka hayatlar yaşıyoruz, doğru. Ama içimizdeki ses diyor ki, biz birbirimizin yabancısı değiliz. Bize insanlığımızı unutturmak isteyenlere inat, güler yüzlü ve umutlu bir başkaldırı bu oyun."

Merak ediyorsan, nedir bu insan, kimdir? Anlatılan Senin Hikâyendir.

Yazan-Yöneten: Cengiz Toraman
Oynayan: Levent Üzümcü
Müzik Direktörü: Oktay Köseoğlu
Dekor-Kostüm: Medina Yavuz

 

27 Mart Pazar günü,  GAÜ Sahne Sanatları Yüksekokulu, Drama ve Oyunculuk Bölümü lisans üç öğrencileri, Bölüm Başkanı Levent Suner rejisiyle “Kocasını Pişiren Kadın” adlı oyunu oynayacaklar. Festival 28 Mart Pazartesi akşamı Nihal Yalçın’ın oynadığı Tatbikat Sahnesi yapımı   “Antabus”  adlı oyunla sona erecek.

 

GAÜ 3. Tiyatro Günlerinde bu alanda özel bir yere sahip olan Hollanda De Stilte Dans Tiyatrosu da yer alacak. 25 Martta “Uçan İnek” adlı oyunları ile çocuk ve gençlerle buluşacak olan topluluk 26 Mart Cumartesi günü “ dans tiyatrosu”  üzerine bir atölye çalışması da gerçekleştirecek.

 

Biletler Tükenmeden Alın!

 

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, dünyaca ünlü oyunların sahne alacağı GAÜ 3’üncü Tiyatro Günleri kapsamında sahnelenecek oyunları için biletlerin; Lefkoşa Kasap Döner’den, GAÜ PitStop ve Akpınar Pastahaneleri’nden temin edilebileceği belirtilerek, konuyla ilgili detaylı bilginin 0(392) 650 2000 dahili 1165 numaralı telefon ile www.gau.edu.tr adresi ve gaupr@gau.edu.tr adresinden alınabileceği belirtildi.