Amerikan Koleji Basketbol Takımı Şampüyonluğa Doymuyor

Haberler

GAÜ'DEN

Amerikan Koleji Basketbol Takımı Şampüyonluğa Doymuyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji Lise Genç Erkek Basketbol takımı bu yılda şampiyon oldu.

2015 -2016 Eğitim-Öğretim Yılı Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Amirliği tarafından düzenlenen Liselerarası Basketbol şampiyonasında Amerikan Koleji Erkek basketbol takımı bu yılda birinci olarak, iki yıl üst üste şampiyonluk kupasını kaldırdı.

 

Liselerarası Basketbol şampiyonasında final maçı, Türk Maarif Koleji ile Amerikan Koleji arasında oynanırken, şampiyonun belli olduğu final maçında  Amerikan Koleji , Türk Maarif Koleji’ni  47-44’lük skor ile yenerek, şampiyonluğunu yineledi.

 

Konyla ilgli Amerikan Koleji’nden yapılan açıklamada Lise Genç  Erkek  Basketbol  takımı bu yıl Türkiye’de yapılacak Liselerarası Basketbol Şampiyonasında KKTC’yi temsil edeceği belirtilirken, takımın; Mehmet Tekyıl,  Batuhan Tüzmen,  Can Yöncü,  Batuhan Asil, Berk Arıgan, Görkem Çiçek, Atahan Yıdız, Mustafa Çetin, Alpay Şerbetçioğlu, Ehsan Mahanji’den oluştuğu ve takım antrenörünün  ise  Gökay İskar olduğu bildirildi.

 

Amerikan Koleji Basketbol takım antrenörü Gökay İskar yapmış olduğu açıklamasında; Basketbolcularının yıl boyunca sürdürdükleri disiplinli çalışmalarıyla başarıya odaklandığını ve en iyi neticeleri elde etmek için çalıştıklarını bildiri. Türkiye’de yapılacak olan şampiyonaya en iyi şekilde hazırlanmaya devam ettiklerini belirten İskar, ordan da başarılı bir şekilde dönmeyi hedeflediklerini söyledi.