GAÜ ve KAÜ KKTC’yi Uluslararası Çalışayda Temsil Etti

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ve KAÜ KKTC’yi Uluslararası Çalışayda Temsil Etti

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) kardeş üniversitesi olan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) İstanbul’da gerçekleşen, “İstanbul’un Kutsal Alanlarında Manevi Farklılıkların Uyumu: Maneviyat-Ruhanilik ve Barış” konulu çalıştayda KKTC’yi temsil etti.

GAÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Işıksal ve KAÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Cenk Paşa, Yunus Emre Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti Vatikan Büyükelçiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Hacettepe Üniversitesi ve Innsbruck Üniversitesi tarafından ortak düzenlenen “Harmony of the Spiritual Diversities in the Sacred Spaces of Istanbul: “Spirituality and Peace” (İstanbul’un Kutsal Alanlarında Manevi Farklılıkların Uyumu: Maneviyat-Ruhanilik ve Barış) çalıştayında Girne Amerikan Üniversitesini, Kıbrıs Amerikan Üniversitesini ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini başarıyla temsil etti.

 

20 farklı ülkeden akademisyen ve yüksek lisans öğrencisinin katıldığı çalıştaya, KKTC’den sadece Girne Amerikan Üniversitesi ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin katılarak, farklı din ve kültürlerden gelen katılımcılar Anadolu`nun asırlar boyunca çeşitli dini inançlarla beslenen hoşgörüsüne ve bu hoşgörüden yeşeren barış ve huzur ortamında inşa edilen medeniyet birikimine tanıklık ettiler.

 

İstanbul’un dini ve tarihi mekanlarının tamamını ziyaret etme ve Türkiye’deki çeşitli dinlerin temsilcileriyle de görüşme fırsatı yakalayan Barış Kafilesi, İstanbul Fener Rum Patrikanesi Metropoliti Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis, Ermeni Patriği Mesrob II. Mutafyan, Yahudi Türk Musevi Cemaati Hahambaşı Yusuf Altuntaş ve Sultanahmet Cami Imam Hatibi Ishak Kızılaslan’la bire bir görüşüp görüşlerini birinci ağızdan dinleme fırsatı yakaladılar. Konuyla ilgili görüşlerini belirten Doç. Dr. Hüseyin Işıksal ve Cenk Paşa öncelikle kendilerine bu imkanı sağlayan GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Sn. Serhat Akpınar, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk ve Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Mehmet Nesip Öğün’e teşekkür ederken bu çalıştayın çok yararlı geçtiğini ve gerek konuyla ilgili bilgi ve ilgilerinin artması gerekse bağlantı kurma ve akademik çalışma ortamlarının oluşması adına çok güzel bir etkinliği geride bıraktıklarının altına çizdiler.