Amerikan Koleji Birinci Sınıf Öğrencilerinden Okuma Sevinci

Haberler

GAÜ'DEN

Amerikan Koleji Birinci Sınıf Öğrencilerinden Okuma Sevinci

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubu`na bağlı The International Prep School 1. sınıf öğrencilerinin hazırladığı ‘’Türkçe Okuyorum’’ büyük coşkuyla gerçekleşti.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi, Girne Kampüsü Millenium Senato Kongre Salonu`nda gerçekleştirilen organizasyon,  İstiklal Marşı, GAÜ Marşı  ve Andımızın okunmasıyla başladı. 1. sınıf öğrencilerinden Hayvan konulu kısa gösteride sınıflar sırasıyla ’’ Mini mini bir kuş, Kırmızı balık ve Küçük kurbağa şarkılarını söyledi. Harf konulu kısa gösteride Türkçe Alfabe şarkısı söylendi.Meyveler konulu kısa gösteride Meyveler şarkısı söyledi.1. sınıflardan oluşan minik orkestra ve korodan oluşan öğrenciler  aileleri tarafından ayakta alkışlandı.

 

Tüm 1. sınıflardan oluşan öğrenci korosu , sahnede final şarkısı olan ‘’Hayat Bayram Olsa’’şarkısını söyledi.

 

The International Prep School Türkçe Bölüm Başkanı Şaziye Şahinalp konuşmasında  ‘’Okulumuzun eğitim dili İngilizce olup, tüm dersler  İngilizce olarak işlenmektedir. Böylece birinci dili İngilizce olmayan öğrencilerimiz İngilizceyi ikinci bir dil olarak doğru bir şekilde hayatlarında kullanır hale geldiler. Vurgulamak isterim ki iyi bir ana dil eğitimi almayan yada alamayan bir bireyin ikinci dili de  olamaz. Ana dilini tam teşekküllü öğrenmemiş  bir birey öğrendiği ikinci dille kendi dilinde rahat tercüme yapamaz.’’ diyerek anadilin önemini vurguladı.

 

The International Prep School Müdürü Paula Branch ise konuşmasında, ‘’Bugün burada  “ Türkçe Okuyorum” etkinliğimizin ilkini gerçekleştirmenin sevinci ve gururu içerisindeyiz. Uluslararası bir bölüm olmamızdan dolayı öğrencilerimizin İngilizcelerinin gelişmesi için çaba harcarken, hiçbir zaman Türkçe dilinin hayatımızdaki önemli rolünü unutmuyoruz. Bizlerin amacı öğrencilerimizi her zaman Türkçe ve İngilizce konuşabilmeleri, okuyabilmeleri ve yazabilmeleri için teşvik etmektir.’’ dedi.