GAÜ Rektörü Öztürk, YİM Kararının Ardından Gerçekleştirilen Lefkoşa Yürüyüşünü Anlattı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Rektörü Öztürk, YİM Kararının Ardından Gerçekleştirilen Lefkoşa Yürüyüşünü Anlattı

ÖZTÜRK: “ALINAN KARARIN UYGULANMAMASINDAN DOLAYI HAKKIMIZI ARAMAYA KOYULDUK”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk katıldığı televizyon programında, GAÜ’nün YİM’in kullanılamaz kararına karşı ilgili üniversite yetkililerinin yasaklı ismi ısrarla kullanmaya devam etmesinin üzerine “Adalet İçin Bugün” sloganı ile sürdürmüş olduğu haklı mücadelesi kapsamında Lefkoşa’da gerçekleşirmiş olduğu yürüyüş ve ziyaretleri anlattı.

 

Öztürk konuşmasında, “3. adım olarak devletimizi temsilen Cumhurbaşkanımıza, Parlamentoyu temsilen Meclis Başkanımıza ve hükümeti temsilen Başbakana belgelere dayalı mektup hazırladık ve onları sunmak üzere Lefkoşa’ya hareket ettik. Biz hukuk’a saygılı bir şekilde hareketimize devam ediyoruz. GAÜ küresel bilim ailesi olarak gerçekleştirdiğimiz haklı duruşumuzu Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız ve Başbakanımıza hazırladığımız mektuplar ile bir kez daha ilettik.

 

Cumhurbaşkanımız ile 1 saate yakın konuşma fırsatı bulduk. Konuşmanın sonunda bizlere tarafsız olduğunu ve sadece hukukun yanında olduğunu belirterek, bu durumdan çok rahatsız olduğunu iletti.

 

Bizler, YİM’e  güvenen bir kurumuz ve biz YİM’den müracatımız sonucunda hak  ettiğimizi aldık. Alınan kararın uygulanmamasından dolayı hakkımızı aramaya koyulduk. Üniversitemizin onuruna yakışan bir eylem hazırlamak istedik ve adım adım gerçekleştiriyoruz. İlk önce GAÜ ve halkımıza tüm yönüyle yaşanılanları aktardık. Belli bir hukuksuzluğun olduğunu ve bizim de bunun için adım adım hakkımızı aramak için çalışacağımızı belirttik. Haksızlığa uğradığımız noktaları da detaylarıyla basınımız ile paylaştık. Alınan kararlara rağmen, karşı taraf kimseyi tanımayan hareketlerine devam ediyor” dedi.