Şifo Mehmet ve Şenol Fidan GAÜ Öğrencileri İle Buluştu

Haberler

GAÜ'DEN

Şifo Mehmet ve Şenol Fidan GAÜ Öğrencileri İle Buluştu

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 2015-2016 Akademik yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleşen, "Türk Futbolu'nun Dünü, Bugünü ve Yarını" konulu söyleşide, Türk Futbolunun önemli isimlerinden Mehmet Özdilek (Şifo Mehmet) ve Şenol Fidan GAÜ öğrencileri ile buluşturdu.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Millenium Senato Kongre salonunda gerçekleşen söyleşide Mehmet Özdilek (Şifo Mehmet) ve Şenol Fidan "Türk Futbolu`nun Dünü, Bugünü ve Yarını" konu başlığı altında, Tük futbolunun geçmişten günümüze değerlendirmesini yaptılar.

 

Söyleşi öncesi Özdilek ve Fidan GAÜ TV mikrafonlarına yaptıkları açıklamada şunları söyledi;

 

Mehmet Özdilek (Şifo Mehmet);

 

Uzun bir zamandan sonra burada olmaktan dolayı çok mutluyuz, Türk futbolu’nun dünü ve yarını hakkında konuşacağız.

 

Özdilek ayrıca, “Şifo lakabının nereden geldiği” sorusuna verdiği cevapta şunları söyledi;

 

“1984 Dünya Şampiyonası`nda Belçikalı futbolcu Vincenzo Enzo Scifo ile beni benzetiyorlardı. Ben de o zamanlar Kahramanmaraş Spor`dayım. Maraş halkının bana taktığı bir lakap. Zaman içerisinde Şifo lakabı Mehmet Özdilek`in önüne geçtiğini söyleyebilirim. Futboldan sonraki hayatımda daha çok Mehmet Özdilek`i vurgulamaya çalışıyorum ama insanlar sevgilerini Şifo Mehmet olarak gösterdiğinde benim için değişen bir şey olmuyor." dedi.

 

Şenol Fidan ise yaptığı açıklamada, üniversitelerin özgür düşüncelerin olduğu yerler olduğunu söyleyerek, GAÜ kampüsünü çok beğendiğini ve öğrencilerin GAÜ’de eğitim aldıkları için çok şanslı olduklarını belirtti. Fidan ayrıca, GAÜ’de olmaktanda son derece mutlu olduklarını ifade ederek, davetleri için GAÜ yetkililerine teşekkürlerini iletti.

 

Söyleşinin sonunda GAÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Sualp Davut, katılımlarından dolayı, Özdilek ve Fidan’a teşekkür plaketi takdim etti.