Bayraktar, KKTC’de Kadınlar, Medya ve Etik Sorunlarını Anlattı

Bayraktar, KKTC’de Kadınlar, Medya ve Etik Sorunlarını Anlattı

GAÜ AKADEMİSYENİ BAYRAKTAR, ACAPULCO’DA DÜZENLENEN KADINLAR GÜNÜ PANEL’İNDE SUNUM GERÇEKLEŞTİRDİ

Girne Türk Kadınlar Birliği tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Acapulco Hotel’de gerçekleştirilen panelde Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Ümmü Altan Bayraktar KKTC’de Kadınlar, Medya ve Etik Sorunlar başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Türkiye Kadınlar Birliği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin de katıldığı etkinlik büyük ilgi görürken, Bayraktar konuşmasında, kadının medyada eşitlikçi bir temsil olanağına kavuşabilmesi için yasal düzenlemelerin, uluslararası sözleşmelerin ve sorunun çözümüne yönelik geliştirilecek stratejilerin çok önemli olduğunu, ancak bu düzenlemeler kadar, hatta onlardan bile önemli olanın medya çalışanlarının kadınlara karşı ayrımcılığı kışkırtan, sürdüren ya da güçlendiren temsiller karşısında, etik değerleri ve kriterleri benimseyen bir tutum içinde olmaları gerekliliğine vurgu yaptı.  Kuzey Kıbrıs medyasında kadının temsiliyle ilişkili sorunun eşitlikçi bir sorun olmasına değinen Bayraktar, sektördeki kadın istihdamnın dikkate değer azlığına da dikkat çekti. Kadın temsilinde yıllar içinde göreli bir iyileşme olduğu halde, cinsiyet ayrımının devam ettiğini, medya sektöründe karar verici konumlarda bulunan kadınların çoğalmasının, kadının ve kadın sorunlarının medya metinlerinde eşit bir temsil olanağına kavuşmasında etlkili olabileceği konusuna da vurgu yaptı.