Öztürk: ”Biz Mahkeme Kararının Uygulanmasını İstiyoruz”

Haberler

GAÜ'DEN

Öztürk: ”Biz Mahkeme Kararının Uygulanmasını İstiyoruz”

GAÜ REKTÖRÜ ÖZTÜRK, YİM KARARI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ), “Adalet için Bugün” sloganı ile sürdürmüş olduğu haklı mücadelesi devam ederken, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk katıldığı TV programında süreci değerlendirdi.

 

Öztürk katılmış olduğu TV programında, GAÜ’nün küresel bir dünya üniversitesi olduğunu ve bir çok üniversite ve kurum ile işbirliği ve beraberliğinin bulunduğunu söyledi. Öztürk konuşmasının devamında, “Muhteşem bir birliktelik ile toplantı gerçekleştirildi. GAÜ büyük ailesi bir araya gelerek, “Adalet için bugün” sloganıyla başlayan birliktelik ile GAÜ’nün neler yaşadığını anlatmaya çalıştık. Bu süreç, gerçekten inanılmaz çaba ve uğraşlar sonucunda gelinen bir noktadır. Biz adaya sığmıyoruz biz 3 kıtada ve 6 kampüsümüzle dünya’ya açılmış bir üniversiteyiz” dedi.

 

Öztürk, Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın GAÜ ailesi ile birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu, çıktıkları yolda herzaman birlikte yürüdüklerini söyledi. GAÜ’nün bir dünya üniversitesi olarak ilerlerken KKTC’yi ve halkı düşünmemezlik yapamayacaklarını belirten Öztürk, projelerinin yalnızca GAÜ’ye değil, tüm ülke’ye de faydası olan projeler olduğunu ifade etti. Öztürk ayrıca, Türkiye’de ki bir çok devlet üniverstesiyle iş birliklerinin olduğunu ve Türkiye’de üniversite açılması doğrultusunda da teklifler alarak bunların değerlendirmesini sürdürdüklerini söyledi.

 

Öztürk: “Biz Mahkeme Kararlarının Uygulanmasını İstiyoruz”

 

Öztürk konuşmasının devamında, YİM kararı ile ilgili olarak almış oldukları tutumu değerlendirerek şunları söyledi; “Bizim hak ve hukuka saygımız büyük. Ondan dolayı adım adım hukuksal süreci takip ettik. Geçtiğimiz gün gerçekleştirdiğimiz basın toplantısında da ayrıntılarıyla konuyu açıkladık. Sözde üniversite, Girne Amerikan Üniversitesi’nin fotoğraflarını ve imajını kullanarak, büyük bir emeğin sonucunu çalmaya çalışıyorlar. Bunun yanında bizim emeklerimiz ile  öğrenci çekmeye çalışılıyor. Bu haksızlığa dur denmesi gerekiyor. Biz mahkeme kararlarının uygulanmasını istiyoruz” dedi.