Akpınar, Bakanları Göreve Çağırdı

Haberler

GAÜ'DEN

Akpınar, Bakanları Göreve Çağırdı

Akpınar:” İdare ve Hükümet Sizsiniz”

Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ), “Adalet için Bugün” sloganı ile sürdürmüş olduğu haklı mücadelesi devam ederken, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Bakanları göreve çağırdı.

 

GAÜ Küresel Bilim Ailesi, YİM’in kullanılamaz kararına karşı ilgili üniversite yetkililerinin yasaklı ismi ısrarla kullanmaya devam  etmesinin üzerine “Adalet İçin Bugün” sloganı ile sürdürmüş olduğu haklı mücadelesi devam ederken, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ile Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nu YİM kararını uygulamaları noktasında cesaretli olmaya davet etti.Bakanların yanında aynı kararı uygulamayan YÖDAK Başkanı başta olmak üzere, tüm yerel yönetimler, Girne Belediyesi, Yayın Yüksek Kurulu ve RTÜK‘ün de bu noktada aynı duruşu sergilemesi gerektiğinin altını çizdi. Akpınar,‘Haklı davamızda , adalet için bugün ile çıkmış olduğumuz bu yol da  hak yerini bulana kadar mücadelemiz devam edecektir‘ dedi. Yasaklanan ve kullanılmaması gereken sözde üniversitenin isminin bazı kurum ve kuruluşlar tarafından kullanılmasının; bunu yapanlar kadar fırsat verenlerin de aynı derece suçlu olduğunun altını çizdi.

 

Akpınar, Girne Amerikan Üniversitesi’nin 16.000’i aşkın öğrencisi , akademik ve idari kadrosu ile beraber büyük bir aile olduğunu vurgularken, “bu mücadele öğrencilerimiz, çalışanlarımız ve tüm Kıbrıs halkı içindir “ dedi.Girne Amerikan Üniversitesi mezunları da başta olmak üzere , Kıbrıs’ın yatırımcı ve iş adamlarından gördüğü desteği ifade eden Akpınar, bu büyük aile adına mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğinin altını çizerken destekleyen herkese de teşekkürlerini iletti.

 

Akpınar: “GAÜ Sizden Cesaretle YİM Kararlarını Uygulamanızı Bekliyor”

 

Akpınar açıklamasının devamında şunları söyledi;

 

“Milli Eğitim Bakanlığımızın Rektörler Toplantısında ortaya çıkan sonuç, YİM kararının uygulanmamasının arkasındaki neden; Başsavcılığın mütalaası. Yüksek İdare Mahkeme Kararlarını Mütalaalarla uygulanmasının önüne geçildiğini görüyoruz. Bakanlığımıza düşen görev, yorum ve mütalaalarla hareket etmek yerine, kararı uygulamaktır. Bakanımız Sayın Kemal Dürüst cesaretli olmalıdır.Karar ve kararlar açık, net ve ortadadır. Uygulama beklemektedir. Aynı tereddütlü duruşu Ulaştırma Bakanımız Tahsin Ertuğruloğlu’da göstermektedir. İdare sizsiniz Sayın Bakanlarım; Hükümet sizsiniz. Bu haksızlığa dur diyecek olan da sizsiniz. GAÜ sizden cesaretle YİM kararlarını uygulamanızı bekliyor” dedi.