Moldova Amerikan Üniversitesi’ne ECBE’den Akreditasyon

Haberler

GAÜ'DEN

Moldova Amerikan Üniversitesi’ne ECBE’den Akreditasyon

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) uluslararsı kampüsü ve kardeş üniversitesi Moldova Amerikan Üniversitesi’ne (MAÜ) Avrupa Konseyi İşletme Birliği (ECBE) Akreditasyonu aldı.

MAÜ, almış olduğu Avrupa Konseyi İşletme Birliği (ECBE) onayı ile Avrupa Birliği yükseköğretim kalite standartlarında eğitim verdiği belgelerken, MAÜ’den mezun olan öğrenciler diplomalarının tanınırlığı ile tüm dünyada iş bulabilme imkanına sahip olacaklar.

 

İşletme eğitimi ve yükseköğretiminde Avrupa Birliği eğitim standartları ile kaliteyi  destekleme ve geliştirme amacı ile 1995’te Paris’te kurulan ECBE, İşletme eğitiminde tek müfredat ve eğitimde AB standartlarında mükemmelliyeti sağlama amacı ile bilimsel denetimlerle akraditasyon ve onay verirken onay alan üniversiteleri Avrupa Yükseköğretim Alanı (EHEA) içerisine de kabul etmekte.

 

Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvence Birliği (ENQA) tarafından kalite güvence kurumu olarak tanınan ECBE onayı ile ilgili MAÜ tarafından yapılan açııklamada ECBE akreditasyon süreci sonucunda üye eğitim kuruluşlarının Bologna Deklerasyonu ve Avrupa Yükseköğretim Alanı`nın (EHEA) yeterlilikler çerçevesinde olduklarının resmen tescillendiğine dikkat çekildi.

 

Ayrıca müfredat, teknolojik altyapı ve akademik kadro yeterliliği yanında öğrencilerin öğrenim sürecindeki ihtiyaçları dikkate alınarak ve bu doğrultuda öğrencilerin bilgi ve yeterlilikleri Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (EQF) ışığında değerlendirilerek, lisans, yükseklisans ve doktora İşletme temelli programların ECBE onayı almasının öğrenci gelişiminde önemli bir fark ve farkındalık yaratacağına da işaret edildi.