Öztürk, Asaleten GAÜ’nün Rektörlük Görevine Atandı

Haberler

GAÜ'DEN

Öztürk, Asaleten GAÜ’nün Rektörlük Görevine Atandı

Girne Ameirkan Üniversitesi (GAÜ) Rektör vekilliğini 6 aydır sürdüren Prof. Dr. Kutsal Öztürk, GAÜ Yönetim Kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda asaleten rektörlük görevine atandı.

Prof. Dr. Kutsal Öztürk’ün asaleten GAÜ Rektörüğüne atanmasının onuruna Le Chateau Lambousa Hotel’de resepsiyon gereçekleştirildi. Resepsiyona, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Yöneticiler Kurulu Üyeleri Olgun Üstün, Doç. Dr. Asım Vehbi ve Cemile Esenyel, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar, Rektör Yardımcıları,  dekanlar ve bölüm başkanları katıldı.

 

Resepsiyonda konuşma gerçekleştiren GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ Yöneticiler Kurulu ve Mütevelli Heyeti’nin almış olduğu karar doğrultusunda 6 aydır Rektörlük görevini vekaleten sürdüren Prof. Dr. Kutsal Öztürk’ün asaleten Rektörlük görevine atandığını söyledi.

 

Akpınar konuşmasının devamında, “Bundan sonra geleceği Kutsal hocamızın liderliğinde kucaklayacağız. Ben şahsım adına ve Yönetim Kurulumuzun adına kendisini tebrik ediyorum. Çok güzel bir yaklaşım vardır. Kutsal hocamız içinde ki pozitif enerjisi, çevresindeki tüm yapıları kucaklayıcı bütünsel yapı ve cesareti, sanatsal bakış ve görüşü ile  Yöneticiler Kurulu ve Mütevelli Heyeti olarak, akademik olarak bir çok başarılar başaracağına inanıyoruz. Kendisine GAÜ ailesi adına başarılar diliyorum” dedi.

 

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk yaptığı açıklamasında, 6 aylık Rektör Vekilliği sürecinin kednisi için çok yararlı olduğunu ve bu süreç içerisinde hem yöneticiler ile, hemde akademisyenler ile bire bir görüşme ve tanışma şansı yakaladığını söyledi. Öztürk konuşmasının devamında, “Kurucu Rektörü Serhat bey olan üniversitenin rektörü olmak benim için çok büyük bir değerdir. Bu görevi inanıyorum ki hep beraber başarılar ile taşıyacağız ve büyümenin ve gelişmenin devamını getireceğiz. İnşallah başarımız hepberaber olacaktır. Bizim geldiğimiz ve hedeflediğimiz nokta, akademik olarak atılımlarımız yanında, eğitimin ötesinde araştırma, yayınlarımız ve uluslararası ilişkileirmizde Serhat beyin açmış olduğu yolda ilerlemektir” dedi.