GAÜ Denizcilerinden Anlamlı Etkinlik

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Denizcilerinden Anlamlı Etkinlik

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu öğrencilerinin oluşturduğu Lojistik ve Denizcilik Kulübü’nden anlamlı etkinlik.

GAÜ Lojistik ve Denizcilik Kulübü öğrencileri, denizcilik ve 4 yıl önce vefad eden Uzak Yol Kaptanı Levent Çetin Ruhi anısına  Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu denizcilik uygulama alnında ağaç dikimi gerçekleştirdi. GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Müdürü Uzakyol Kaptanı Efdal Safel konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Lojistik ve Denizcilik Kulübü öğrencilerinin  4 sene önce aramızdan ayrılmış olan kendisi gibi Kaptan arkadaşı Levent Çetin Ruhi anısına ağaç dikimini gerçekleştirdiklerini belirtirken “öğrencilerimiz benim adımı ölümsüzleştirmek adına böyle bir ağaç dikme kararı almışlar. Bunun için minnettarım ama benim için eksik bir yanı vardı.Ben Levent kardeşimle ikimizi temsil edecek yan yana birer tane ağaç dikilmesini daha uygun buldum.” dedi.

 

Merhum kaptan Levent çetin Ruhi ie yıllardır güçlü bir arkadaşlık bağları olduğuna vurgu yapan Safel, anılarından bahsederken “Ben Levent ile 1983 yılında tanıştım, yıllarca aynı ranzayı paylaştık.Ben Levent kardeşimi şöyle hatırlarım; akşamları 156 kişilik koğuşu gitar çalarak melodiyle uyuturdu.Biz halen onun çaldığı parçaları dinlerken hüzünleniriz.Sonra denizcilik serüvenimizde de aynı kaderle farklı gemilerde çalıştık.Askerliği birlikte yaptık.Aramızdaki bağ güçlü bir bağ idi ve daha da güçlü oldu..” dedi.

 

Ayrıca, fidan dikilmesinden mutluluk duyduğunu belirten Safel, “Biz denizciyiz, ağacı, doğayı severiz. Bu ağaçların bizden sonra da yıllarca bizi temsil edeceklerini düşünüyorum.” dedi.

 

Törene katılan bir diğer isim İnönü Belediye Başkanı Ali Öncü de konuşmasında “Levent kardeşimi 1980 yılından beri tanıyorum.Eftal kaptan’ın anlattığına ilaveten pek birşey söyleyemem. Ben denize beraber çıkmadım ama daha farklı anılarımız vardır. O günler hiçbir zaman unutulmayacak.”dedi.Ayrıca Levent Kaptan’ın anılmasındaki mutluluğunu belirtirken , Okuldaki arkadaşlıklar hiçbir zaman bitmiyor. Levent aramızdan ayrılmış olabilir ama her hatırladığımızda duygulanıyoruz ve inanın bu ağaçlarla birlikte tekrar hatırlanması beni çok mutlu etti, dedi.