GAÜSEM’den Yat Kaptanlığı Kursu

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜSEM’den Yat Kaptanlığı Kursu

GAÜ Denizcilik Yüksekokulu ile GAÜSEM işbirliği ile amatör yat kaptanlığı ve kısa mesafe telsiz operatörlüğü eğitim ve kurslarının GAÜ öğretim görevlileri tarafından verildiği ifade edildi.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Denizcilik Yüksekokulu ile Girne Amerikan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜSEM) işbirliği ile Amatör Yat Kaptanlığı ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü kursları yeni dönem kayıtları başladı.

 

“Türk Denizcilik Müsteşarlığı Onaylı Uluslararası Yat Kaptanlığı Ehliyeti Verilecek”

 

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, kursların toplam 5 haftalık periodu kapsamakta olduğu belirtilirken, kurs dahilinde, Tekneler ve Temel Terminoloji, Manevra, Ayrılma ve Yanaşma, Yol hakları, Seyir haritası kullanımı, Rota planlama, Mevki koyma, Fenerler ve şamandıralarDemirleme, Emniyet ve ilkyardım, Meteoroloji, Telsiz ve mevzuat, Motor ve elektrik gibi konu başlıkları altında eğitimlerin verileceği ifade edildi. Mezun olacak olan kursiyerlerin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığına bağlı Denizcilik Müsteşarlığından onaylı Uluslararası geçerliliğe sahip olan Yat Kaptanlığı ehliyeti alacağı vurgulanan açıklamada, kursa GAÜ öğrencileri ve dışarıdan katılmak isteyen denizci olma arzusuyla başvuran herkesin katılabileceği, 14 yasını tamamlamış ve gerekli sağlık koşullarına uymakta olan kişiler kayıt yaptırma hakkına sahip olduğu söylendi. Ayrıca kurs sonucu yapılacakolan sınavda başarılı olan kursiyerlerin 20 metreye kadar amatör olarak yat kullanabilmek için yeterlilik kazanacakları vurgulandı.

 

Deniz tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği Amatör Yat Kaptanlığı ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü kursları ile ilgili detaylı bilginin GAÜ Denizcilik Bilimleri Yüksekokulu ve GAÜ Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜSEM) nden alınabileceğinin de belirtildiği açıklamada daha fazla bilgiye www.gausem.org veya 650 20 00 no’lu telefondan dahili 1224’den ulaşılabileceği vurgulandı.