GAÜ Eczacılık Fakültesi öğrencileri Kıbrıs'ta bulunmaktan memnun

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Eczacılık Fakültesi öğrencileri Kıbrıs'ta bulunmaktan memnun

"GAÜ'de eğitim almak bir ayrıcalık"

"GAÜ`de eğitim almak bir ayrıcalık"

 

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eczacılık Fakültesi öğrencileri, ikinci dönem derslerine başladı, GAÜ Eczacılık Fakültesi`nde eğitim almanın bir ayrıcalık olduğunu vurgulayan öğrenciler "Kıbrıs`ı ve Girne Amerikan Üniversitesi`ni tercih ettiğimiz içim mutluyuz" dediler. Sağlık sektörünün önemli köşe taşlarından birini oluşturan Eczacılık adayları, derslerin başlaması ve Girne Amerikan Üniversitesinde eğitim almanın kendilerine olan kazançları ile ilgili değerlendirmede bulundular.

 

Neden Girne Amerikan Üniversitesi?

 

Girne Amerikan Üniversitesi Televizyonuna, Eczacılık bölümününü neden tercih ettiklerini anlatan öğrenciler gelecekleri adına önemli rol oynayacak olan bölüm seçiminde dikkatli davrandıklarını ifade ederek, Kıbrıs`ı çok beğendiklerini ve akademik kadrosunu da göz önünde bulundurarak Girne Amerikan Üniversitesini tercih ettiklerini vurguladılar.

 

Mezuniyet sonrasında iş bulmanın da çok önemli olduğuna vurgu yapan Girne Amerikan Üniversitesi Eczacılık öğrencileri, mezuniyet sonrasında eczacılık mesleğinin de gelir durumunun yüksek olması, aynı zamanda gelişen sağlık sektörü ile de her zaman iş açığı bulunan bir sektör olduğunun da altını çizdiler. Girne Amerikan Üniversitesi akademik kadrosu ile ilgili olarak konuşan öğrenciler , hazırlıkta iyi bir İngilizcenin ardından, İngilizceye hakim olarak bölüm derslerini aldıklarını ve mesleki İngilizcelerini de geliştirerek eğitimlerine devam etmek istediklerinin altını çzidiler .

 

"GAÜ`de eğitim bir ayrıcalık"

 

GAÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turay Yardımcı ise öğrencilerine farklı konu başlıkları ve farklı seçenekleri de sunarak güçlü bir alt yapısı bulunan GAÜ`de eğitim vermenin büyük bir ayrıcalık olduğunun altını çizdi.

 

Bu yıl bilimsel çalışmaların yapılacağı dallar ile birlikte dünya geneline katkı sağlayacak çok güzel çalışmalar hazırlayacağına değinen Yardımcı, "GAÜ Eczacılık Fakültesi`nde yapacağımız bu farklı çalışmalar ve bilimsel araştırmalarla farkımızı ortaya ortaya koyacağız" dedi, öğrencilerle birlikte yapılacak çalışmalarla Kıbrıs`ın kalkınması noktasında da çok güzel çalışmalar ortaya koyacaklarını vurguladı.

 

Destekleyici Tıp çalışmaları

 

Son günlerde popüler olan alternatif tıp ile ilgili soruyu yanıtlayan Prof. Dr. Turay Yardımcı "Alternatif tıptan ziyade destekleyici tıp veya ikisinin bir arada kullanıldığı batı tıbbı da eğitimlerimizde değinmek istediğim konulardan birisi" dedi.

 

Alternatif tıp konusunun Türkiye genelinde tıp camiasında çok geç kabul edilmiş olduğunu da vurgulayan Prof.Dr. Turay Yardımcı,  "Eczacılık Fakültesi öğrencilerimiz ile giriş   dersinde bu konuya değinip onlara bu konunun var olduğunu ancak konuyu ele alıp doğruları ve yanlışları ile beraber öğrencilerime anlatacağım noktaların başında gelmektedir" dedi.