GAÜ'de Kıbrıs'ın Kültürel Mirası Masaya Yatırılıyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ'de Kıbrıs'ın Kültürel Mirası Masaya Yatırılıyor

GAÜ'de Kıbrıs'ın Kültürel Mirası Masaya Yatırılıyor

GAÜ 2015-2016 Akademik yılı bahar döneminin ilk mimarlık semineri Roma Sapienza Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Alessandro Camiz tarafından verilecek.

Kültürel yapılar ve sanat

“İnşŸa edilen bütün kültürel yapılar insan ruhunun bir yansımasıdır. Bu aynı zamanda maddi ve maddi olmayan miras ile bağlantılıdır” düşŸüncesiyle düzenlenecek seminerle ilgili açıklamada bulunan Camiz, “Kültürel Miras, bizim için sadece taşŸlar ve binalar hakkında değildir. Değerlerin geçmişŸten geeceğe taşŸınarak bizlere ışŸık tutabileceğinin farkındayız. Farklı uygarlıkların kavşŸağı ve zengin kültürel bir mirasın bulunduğu Kıbrıs Adası, bu geçmişŸe fazlasıyla tanıklık yapmışŸtır” dedi.

Kültürel mirasın korunması

21 Mart 2008 AnlaşŸması ile BirleşŸmişŸ Milletler himayesinde Kıbrıslı Türklerle Kıbrıslı Rumlar arasında Kültürel Miras Teknik Komitesi kurulması, tanıtımın yanısıra adanın zengin ve farklı kültürel mirasının korunmasını da içermekte olduğu, bunun da seminerin başŸlıca konusu olduğu belirtilen açıkalamada, Arkeologlardan oluşŸan bir danışŸma kurulunun destek olacağı çalışŸmalarda mimarlar, sanat tarihçileri ve her iki toplumdan şŸehir plancılarının bu komitede yer aldığı belirtilirken, seminerin açılışŸ konuşŸmasının Yrd. Doç. Dr. Alessandro Camiz’in gerçekleşŸtireceği ve 4 konuşŸmacıyla devam edeceği bildirildi.

KonuşŸmacılar

Takis Hadjidemetriou, Ali Tuncay, Glafkos Constantinides ve Ali Kanlı’nın konuşŸmacı olarak katılacağı seminer, 19 şŸubat 2016 tarihinde saat 11.00 13.00 saatleri arasında GAÜ Milenyum Senato Kongre Merkezi’nde yapılacak.