Moldova Amerikan Üniversitesi’ne GAÜ Çıkarması

Haberler

GAÜ'DEN

Moldova Amerikan Üniversitesi’ne GAÜ Çıkarması

Yüksek öğrenim gören öğrenciler, Girne Amerikan Üniversitesinin (GAÜ) yurt dışı vizyonu çerçevesinde 3 Kıtaya yayılan kampüsleri ve 200'ün üzerindeki üniversite ile gerçekleştirdiği anlaşmalar çerçevesinde farklı yerlerde ve farklı kültürlerde eğitim görmenin ayrıcalığına sahip oldular.

Girne Amerikan Üniversitesi İnşaat Mühendisliği 3.sınıf öğrencileri,GAÜ öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.Ömer Damdelen ile birlikte iki haftalık ders programı kapsamında Moldova Amerikan Üniversitesi’nde eğitim almaya gittiler.

 

Yurtdışı kampüslerde tatil

 

Girne Amerikan Üniversitesinin yarı yıl tatiline girmesi ile birlikte GAÜ öğrencileri sahip oldukları imkanlar çerçevesinde üniversitenin yurt dışı kampüs ve üniversitelerinde tatil dönemini değerlendirdiler.

 

Girne Amerikan Üniversitesi İnşaat Mühendisliği 3.sınıf öğrencileri, akademinin yanında aynı zamanda Moldova Amerikan Üniversitesi tarafından düzenlenen kültür turuna da katılarak bölgeyi daha yakından tanıma imkanı buldular.

 

 

AUM Rektörü Prof.Dr. Victoria Gonza

 

Girne Amerikan Üniversitesi öğrencilerinin Moldova Amerikan Üniversitesi’nde (AUM) bulunması ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan AUM Rektörü Prof.Dr. Victoria Gonza; “Öğrencilerin değişik ortamda ülkeyi tanıyarak, aynı zamanda teknolojik sınıflarda ve alt yapı olankları ile desteklenen bir kampüste eğitim görme ayrıcalığının kendilerine çok önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

 

Gonza, Moldova`da İngilizce eğitim veren tek üniversite olduklarının da altını çizerek, bir çok noktada edinilen başarılar ve bilimsel yayınlar ile de ön planda olacaklarını vurguladı.

 

İşbirliği ve güçbirliği

 

Girne Amerikan Üniversitesi`nin vizyonu çerçevesinde Constantin Stere University ile de üniversitenin bünyesinde bulunan1.500`ü aşkın lisans öğrencisi ve 260`ın üzerinde master ve doktora öğrencisi bulunduğuna değinen Gonza,Moldova Amerikan Üniversitesi ile de Constantin Stere University`nin işbirlikleri ve bu güç birliği ile de bölgede tek ve örnek üniversiteler olacağını belirtti.Girne Amerikan Üniversitesi öğrencilerinin çok büyük bir ayrıcalığa sahip olduğuna değinen Gonza , öğrencilerin yurt dışı vizyonlarının gelişmesi adına da bu imkanları kullanmaları için kendilerini üniversitelerine davet etti.

 

Moldova Amerikan Üniveristesi ayrıca yaz okulu çerçevesinde de Girne Amerikan Üniversitesi öğrencilerine dil kursları ile de farklı programlarda eğitim verecek .