Hedef Uluslararası Yarışmada Dereceye Girmek

Haberler

GAÜ'DEN

Hedef Uluslararası Yarışmada Dereceye Girmek

GAÜ Gastronomi öğrencileri uluslararası yarışmaya katılıyor.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Görevlisi Ali Özçil, 5 şef adayı öğrencisiyle birlikte, 11-14 Şubat tarihleri arasında TÜYAP tarafından İstanbul`da düzenlenecek olan "Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri" kapsamında düzenlenecek yarışmaya katılacaklarını açıklayarak "Öğrencilerimizin uluslararası alanda yarışmalarını istiyoruz" dedi.

 

Uluslararası yarışma heyecanı

"Öğrencimiz olan şef adayı öğrencilerimizle birlikte gideceğimiz bu yarışmada onların ilk heyecanlarını uluslarası alanda yaşamalarını istiyoruz" diye konuşan Özçil, "Yarışma uluslarası bir yarışma, Türkiye`den ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen yarışmacılar olacak, biz şef adayları yetiştiriyoruz ve meslektaşları ile mesleki fikir alışverişi yapmak ve onların mesleki fikirlerini yakalamak bile bir deneyim, bu sebeple de uluslararası bir yarışma olması çok önemli. Bizim için öğrencilerimizin uluslararası bir platformda yarışmaları çok önemlidir" dedi.

 

Her gün daha da ileriye

Konuşmasında "Biz yarışmada öncelikle diğer katılımcıların ne olduğunu, bizim öğrencilerimizin ne olduğunu, mutfakta ve gerçek bir atmosferde onları nelerin beklediğini görmeyi amaçlıyoruz" diyen Özçil şunları kaydetti: "Her gün daha ileriye bir adım atarak devam etmemiz gerekiyor. Gastronomi şu anda iş kaygısı olmayan, mezun olduğunuz andan itibaren iş kaygısı bulunmayan bir meslek. Dünyanın her tarafında gastronomi alanında çeşitli ihtiyaçlar var, şu anda istatistiksel bilgilere bakıldığı zaman beş beyaz önlüklü meslek grubunun iş kaygısı yaşamadığı söyleniyor ,bunun yanında mutfaklar çeşitleniyor, dünya küçülüyor burada sermayeniz bilginiz ve burada kendinizi geliştirmek durumundasınız"

 

Derece almanın önemi büyük

Gerçekleşecek olan yarışmada derece almanın önemli olduğunu, bu heyecanı yaşamak gerektiğini de belirten Özçil "Bundan önce Kıbrıs`taki gastronomi yarışmalarının ikisinde birinci olmuş, bir diğerini çok küçük farkla kaçırmıştık, bu yarışmada öğrencilerimin yani gelecekteki meslektaşlarımın yarışması, bu deneyimi edinmeleri benim için çok büyük bir artıdır" dedi.