Girne Amerikan Koleji öğrencilerinden sosyal sorumluluk projesi

Haberler

GAÜ'DEN

Girne Amerikan Koleji öğrencilerinden sosyal sorumluluk projesi

“Bir Kalem Bir Silgi”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubu’na bağlı Girne Amerikan Koleji, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hüseyin Onan

Öğrencileri ile birlikte “Bir Kalem Bir Silgi”projesi başlattı.

Projeyle ilgili olarak bilgi veren Hüseyin Onan “Girne Amerikan Koleji öğrencilerinin sosyal sorumluluklarını geliştirmek için bu projeyi başlattık. Kitap toplama projesiyle Doğu Anadolu, Güneydoğu ve Karpaz’da kitaba ihtiyacı olan okullar için çalışma yürütüyoruz” dedi.

Öğrenciler büyük bir iş başardı

“Başlatılan kampanya nedeniyle öğrencilerimiz bir ay boyunca büyük bir gayretle kırtasiye ürünlerinin yanısıra  kışlık eşyalar da topladı” diye konuşan Hüseyin Onan öğrencileri bilinçlendirmek için bu projeyi başlattıklarını söyledi.

Projenin geldiği noktadan çok mutlu olduklarını, öğrencilerin bu projeyle ilgili olarak yoğun çalışma içine girdiklerini anlatan Onan, “Bir Kalem Bir Silgi” projesinin Türkiye’de sosyal sorumluluk platformu üzerinden milli eğitim ile  gerçekleştirildiğini vurguladı.

Projeye öğrencilerin ilgisi

Öğrencilerin birer yetişkin gibi davranıp bilinçli bir şekilde yardım ettiğini söyleyen Onan “Bu kampanyada yer aldıkları için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu

“Bir Kalem Bir Silgi” projesi dışında farklı projeler de düşündüklerini anlatan Hüseyin Onan “Engellilerle ilgili sosyal sorumluluk projesi  yürütmeyi planlıyoruz” dedi.

Girne Amerikan Koleji olarak ilk dönemin çok verimli olduğunu da vurgulayan Onan spor, genel kültür ve sanat alanlarında da bir çok başarı elde ettiklerini anlattı.