“Kıbrıs’ta en üst seviyedeyiz”

Haberler

GAÜ'DEN

“Kıbrıs’ta en üst seviyedeyiz”

Girne Amerikan Koleji Okul Öncesi Bölümü Müdürü Binnur Saymaz:

Girne Amerikan Koleji Okul Öncesi Bölümü Müdürü Binnur Saymaz,Eğitimde “okul öncesi dönemi”nin öneminin artık çok daha yaygın bir biçimde bilinmekte olduğunu söyleyerek “İnsan yaşamının en temel ve en riskli dönemi, 0-8 yaş arası kişilik gelişimini çok büyük şekilde etkilemektedir.Bu yaş grubundaki çocuklara verilecek eğitim ve sunulacak imkanlar çok önemlidir” dedi.

 

Konuşmasında Girne Amerikan Koleji Okul Öncesi Bölümü’nün  vizyonundan bahseden Binnur Saymaz “Ailelerimiz çocuklarını bize teslim ettiklerinde şunu biliyorlar, çocukların gelişimlerine yönelik gelişimsel programlarımızla onlara en doğru yaklaşımları ve en iyi uyarıcıları sağlamaktayız. Tabi bunları sağlamak için hem fiziki alt yapı hem de eğitim içeriği çok önemli. Ada’da bu konuda en üst seviyedeyiz” diye konuştu.

 

Çocukları gelişimsel dönemlerine göre ayırıp, eğitim verdiklerini anlatan Saymaz, “Bu çok önemli bir nokta, buna ek olarak bireysel gelişim programları da uyguluyoruz. Biz çocuklara bilgi vermiyoruz, bilgiyi bulması için araştırma yapmasını öğretiyoruz” dedi.

 

Konuşmasında “Çocuk haklarını çocuklar yetişkin olduğunda değil daha önceden bilmelidirler” diyen Saymaz “Biz de bu konuya çok önem veriyor, onların yaşamını etkileyecek bu önemli konularda kendilerini geliştirmeleri konusunda büyük hassasiyet gösteriyoruz” dedi.