Bozkır "GAÜ'nün Önü Açık"

Haberler

GAÜ'DEN

Bozkır "GAÜ'nün Önü Açık"

TC AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, GAÜ'nün başarılarının devamını diledi:

Türkiye Cumhuriyeti AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Girne Amerikan Üniversitesi Medya Koordinatörlüğüne yaptığı açıklamada ilk Fahri Doktora ünvanını almış olmanın heyecanını yaşadığını ifade ederken , Girne Amerikan Üniversitesi üst düzey yetkilileri ve akademik kadrosuna teşekkür etti.

 

GAÜ Medya’nın "Girne Amerikan Üniversitesi`nin 2016 yılının ilk akademik etkinliğinde GAÜ ailesi olarak size Fahri Doktora takdim etmiş olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz, siz bu konuda neler söyleyeceksiniz" şeklindeki soruyu yanıtlayan Bozkır, GAÜ`nün önünün açık olduğunun altını çizerek "Benim için çok büyük bir onur, böyle güzide bir eğitim kurumunun, 15 bin öğrenciyle gelecekleriyle ilgili yolu açan, dünya çapında bu üniversiteden böyle bir onur ödülü almak hayatımın en önemli anlarından biri, çok teşekür ediyorum" dedi.

 

Uluslararası vizyon

 

GAÜ Medya’nın  "Avrupa Birliği Bakanı olarak bizim uluslararası olan vizyonumuz, 5 kıtaya yayılan kampüslerimiz ile öğrencilerimizi bir dünya vatandaşı yapıyoruz, bunun da sizin için ayrı bir önemi vardır diye düşünüyorum" şeklindeki yorumu üzerine konuşan Bozkır, "Kesinlikle öyle, KKTC boyutlarını aşmış, 5 kıtada itibarı olan öğrenciler yetiştiren bu üniversiteyi tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

 

"Güçlü adımlar atılacak"

 

Bakan`ın sözleri üzerine söz alan Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı  Serhat Akpınar  da "Sayın Bakanımızın da arz etmiş olduğu gibi GAÜ küresel ailemiz içinde çok büyük bir onur. İleriye ve heyecanla emin adımlarla gittiğimizi görüyorum. Bugün çok daha güçlü olduğumuzu sayın Bakanımızın da bugün bizlerle payalaşmış olduğu mesajın sonrasında üniversite olarak çok daha güçlü adımlar atacağımızdan emin olabilirsiniz. Ben bir kez daha bu güzel onuru  bizimle paylaştığı için sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum" dedi.