“Genç Beyinlerin Süreçte Yer Alması Lazım”

Haberler

GAÜ'DEN

“Genç Beyinlerin Süreçte Yer Alması Lazım”

GAÜ Kurucu Rektörü Akpınar, bürokrasinin gelişimi engellediğini vurguladı:

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, bürokrasinin KKTC’de gelişimi engelleyen bir yapıya dönüştüğünü belirterek “Bunun düzeltilmesi için bir takım adımlar atılması lazım, yeni yüzlerin genç beyinlerin artık bu süreçte yer alması lazım” dedi.

 

Artık adımlar atılması lazım

 

Akpınar, “Günün Getirdikleri” adlı programda, sosyal medya üzerinden siyasetle ilgili paylaşımlarda bulunmasıyla ilgili olarak yöneltilen soruyu yanıtlayarak “İlk önce o dönem çok farklı yansıması olmuştu bizde, o dönem farklı bir heyecan yaşamıştım. KKTC’de gelişim süreciyle ilgili bir takım geçmişten gelen ve geleceğe bağlanamayan bürokrasinin içinde oluşan sorunsal süreçler vardı. Bir takım adımlar atılması lazım, yeni yüzlerin genç beyinlerin artık bu süreçte yer alması lazım” diye konuştu.

 

Hukuk mücadelesi yaşanıyor

 

Girne Amerikan üniversitesi olarak bir hukuk mücadelesi yaşandığı, son durumun ne olduğu konusunda soruyu da yanıtlayan Akpınar “Şu anda sonlanmış bir dava değil, davanın sürüyor olmasından dolayı konuşmam doğru olmaz. Girne Amerikan Üniversitesi olarak tamamiyle haklı olduğumuzu biliyoruz. Yüksek İdare Mahkemesi’nden çıkan bir karar var o kararın uygulanmaması sebebiyle ve uygulanmamasına rağmen KKTC Bakanlar Kurulu’ndan  farklı isimler  geçirmek suretiyle ilgili yüksek öğretim kurumuna destek veren önceki hükümetimize açmış olduğumuz dava süreci var. Ortaya koymuş olduğumuz savunma  ifadelerimizi  kabul gördüler ve karşı tarafı da dinlediler. Süreci yakından izliyoruz, hukuki süreç devam ediyor” dedi.

 

Projeler sürüyor

 

Programda Girne Amerikan Üniversitesi’nin 2016 yılı plan ve projeleriyle ilgili bilgiler de veren Akpınar,  Girne Amerikan Üniversitesi’nin bildiğiniz üzere hedefleri büyük erişme noktasından çok yönlü, sadece ada içerisinde değiliz. 2016 -2017 GAÜ için çok önemli biliyorsunuz hastanemiz açılacak” diye konuştu

  

Sınırlama çözüm değil

 

“Ada içerisinden izin alınmış 23 üniversite ismi olduğu biliniyor, sizce burada bir sınırlama gerekmiyor mu?” şeklindeki soruyu yanıtlayan GAÜ Kurucu Rektöre Serhat Akpınar

“Sınırlandırılmasından çok kurumları kimlerin açtığına bakmak gerekiyor. Kimlere izin verileceğine ve kimlerin bu şartları yerine getireceğine bakılması gerekiyor” dedi.

 

Öğrenci sayısını artıran üniversitelerdir

 

Yüksek Öğretim’in olası bir çözümle beraber en hızlı büyüyecek alanlardan biri olabileceği, bu noktada sektörün hazırlıklı olup olmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Akpınar “Sayın Milli Eğitim Bakanı da bunu dile getirdi. Hükümetlerimiz bu güne kadar öğrenci sayısını kendilerinin artırdığını söylüyorlar. Aslında bu sayıyı artıran üniversitelerin kendisidir. Üniversiteler bu tanıtımlarla sadece kendilerini değil aynı zamanda 130 ülkede Kıbrıs’ı da tanıtıyorlar. Bu zor süreçte örneğin yabancı uyruklu öğrencilerin adaya alımında elçiliklerin koymuş oldukları kotalar bulunmaktadır. Bazı üniversitelerin bu kotaları göz önünde bulundurmadan öğrenci alımında bulunması adanın geleceğini olumlu ve olumsuz etkilemektedir”