Haberler
GAÜ'DEN
Come On - Interior Sergisi GAÜ’de Gerçekleşiyor
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık bölümü tarafından “COME ON-INTERIOR” slogan ile İç Mimarlık sergisi düzenleniyor.
Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall Fuaye sergi alanında 1-4 Mart 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek ve halkın ziyaretine de açık olacak sergi 1 Mart 2011 salı günü saat 14.00’ten itibaren gezilebilecek.
Konuyla ilgili GAÜ2den yapılan açıklamada “COME ON-INTERIOR” slogan ile düzenlenecek serginin İç Mimarlık bölümünde öğrenim gören öğrencilerin gelişimine katkı koymak, genç tasarımcıların fikirlerinin kamuoyu ile paylaşılması ve İç Mimari’de yeni akımların pratiğe indirgenmesi amacıyla düzenlendiği vurgulandı.
Mimarlık Cuma Seminerlerinde Kent ve İnternet Olgusu İrdelenecek
Ayrıca Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından “Cuma Seminerleri” başlığı altında organize edilen Mimarlık ile ilgili ana konuların küresel zeminde tartışıldığı seminerler dizisi “Sosyal Mekanın Yeniden Üretimi” ve “Üçüncü Çeşit Yakın Karşılaşmalar: Kentsel Koruma ve Topluluk Kimlikleri Üzerine Bir Olgu” konulu seminerler ardından “Kent ve İnternet” konulu seminer ile devam edecek.
Mimarlık disiplini ve ilgi alanları konularında mimarlık ile ilgili küresel tartışmalara katkı koymak ve öğrenci gelişimini en üst düzeye taşımak amacıyla düzenlenen seminerler dizisi her hafta Cuma günü saat 12.00’de Girne Amerikan Üniversitesi Kıbırs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre salonunda gerçekleşiyor ve GAÜ TV’den canlı yayınlanıyor.
Macaristan Central Europe Üniversitesi’nden Yrd. Doç.Dr. Jakob Rigi’nin on-line konferans yöntemiyle katılacağı “Kent ve İnternet” konulu seminerin ardından her cuma Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te gerçekleşen “Mimarlık Cuma Seminerleri” Kent Planlamada Sembolizm: Eleştirel Bir Yorum, Vatandaş ve Muhtaç Arasında Salınmak: İstanbul'da Sakat Hakları Tartışması, Mimarlık ve İnsan Hakları, Yereli Düşünmek: İstanbul Küreselleşme Projesine Muhalefet, Güney Kentlerinde Küreselleşme ve Kentsel Gelişim: Bir Değerlendirme, Girne Bölgesi Anıtlarının Mimari Eleştirisi, Kamusal Mekan ve Demokrasi, Cezayir'de Le Corbusier, Sosyal Sürdürebilirlik Bağlamında KKTC'de Konut Üretiminin Eleştirel Analizi ve İnşaat Öncesi Politikaları konulu seminerler ile devam edecek.