GAÜ Okullar Grubu Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları’na Katılıyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Okullar Grubu Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları’na Katılıyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubu Koordinatörü Berna Yılmazoğlu Özdoğa ve Amerikan Kolej Müdür Yardımcısı Koray Emirhoca, 24-25 Aralık tarihleri arasında Eskişehir’de ikincisi düzenlenen Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları’nda gözlemci olarak yeraldı.

Gelecek yıla hazırlık

 

Türk Dünyası Bilim Olimpiyatlarına katılan projeler hakkında detaylı bilgi aldıklarını söyleyen Berna Yılmazoğlu Özdoğa ve Koray Emirhoca, yaptıkları açıklamada şunları kaydetti: “Okul olarak gelecek yıl yapılması planlanan 3. Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları’na katılma kararı aldık. Okul içinde yapılan buluş ve tasarımların önümüzdeki yıllarda uluslararası platforma taşımaktan  gurur duyacağız. Eğitim sistemi içinde öğrencilerimiz tarafından hazırlanan çalışmaları değerlendirip ödüllendirirken, öğrencilerimizin başka okuldan katılan katılımcılarla birlikte değerlendirilmesi onların gelişimlerini olumlu anlamda destekleyeceği inancındayız”.

 

Olimpiyatların içeriği

 

Olimpiyatlarla ilgili olarak genel bilgi de veren GAÜ Okullar Grubu Koordinatörü Özdoğa ve Amerikan Kolej Müdür Yardımcısı Emirhoca, şunları kaydetti: “Olimpiyatlar, Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği ve Eskişehir Valiliği tarafından yapılmakta. Bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları etkinliğine, Türk dünyasından ve Balkanlardan 12 ülkeden katılım oldu. Olimpiyatlara, Buluş ve Tasarım dallarında 257 başvuru yapıldı. Dereceye giren eser sahiplerine Eskişehir Atatürk Spor Salonunda yapılan törenle ödülleri verildi. Ödül töreninde Türkiye Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Nabi Avcı ve Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ile Bilim Olimpiyatları organizatörü Prof.Dr. İbrahim Erdoğan da yeraldı”.