Amerikan Kolej Masa Tenisi Turnuvası’nda Bir Kez Daha Şampiyon Oldu

Haberler

GAÜ'DEN

Amerikan Kolej Masa Tenisi Turnuvası’nda Bir Kez Daha Şampiyon Oldu

Şampiyonluğun adı Amerikan Kolej

Girne Amerikan Üniversitesi (GAU)  Okullar Grubu’na bağlı Amerikan Kolej masa tenisi kız lise ve erkek lise takımları KKTC Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Sporları Liselerarası Masa Tenisi turnuvasında bir kez daha şampiyon oldu.

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği Liselerarası Masatenisi Turnuvaları’nda liderliği elinden bırakmayan Amerikan Kolej erkek lise takımı 4 yıldır üstüste şampiyon olarak bu konudaki iddiasını korumaya devam etti.

 

Sertaç Savim, Celal Çorba,Esat Mertdağ ve Michail’den oluşan GAU Masa Tenisi takımı, Menteş Baytaroğlu’nun yönetiminde karşılaşmalara hazırlanırken, iddialı maçlar çıkararak, rakiplerine aman vermedi.

 

Rakiplerine aman vermediler

 

GAU Masa Tenisi takımı2015’te KKTC’de düzenlenen masa tenisi turnuvalarında iki grupta yarıştı.Finale kalan takımlar arasında yapılan maçlarda  Yakın Doğu Koleji’ni 3-2,  Nejat British School’u 3-1 yenen Amerikan Kolej heriki gruptanda başarıyla çıkmayı başardı.

 

Amerikan Kolej kız takımı da grubunda dört takımla yarıştı.Karşılıklı olarak yapılan turlarda rakiplerine üstünlük sağlayan Amerikan Kolej kız takımı, şampiyon olarak adını bir kez daha altın harflerle yazdırdı.Amerikan Kolej kız takımındaElif Töre, Kezban Yayman, Gölgem Kaderli ve Bilge Ervander yeraldı. Masatenisi Kızlar takımını turnuvalara GAU Masa tenisi antrenörü Diç Türeray hazırladı.

 

Disiplinli çalışmanın sonucu

 

Kazandıkları başarıları değerlendiren Amerikan Kolej beden eğitimi öğretmenleri Caner Ay ve Özcan Saygı “Öğrencilerimiz, bu yılda disiplinli ve özverili çalışmalarıyla başarı sağladılar. Takım oyunlarında ve bireysel turnuvalarda okul olarak her zaman yer alıyoruz ve bunu önemsiyoruz, sağlıklı bireylerin yetişmesinde sporun vazgeçilmez olduğunu savunuyoruz’’dedi.