GAU, Her Alanda Gelişerek Büyüyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAU, Her Alanda Gelişerek Büyüyor

Arıklı, gündemi değerlendirdiği programda önemli açıklamalar yaptı:

Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Güven Arıklı, katıldığı TV programında 2015 yılını değerlendirerek, GAU’nün başarı sıralamalarında yükselmeye devam ettiğini, “En İyi Master Programları Sıralaması”nda 200 lisansüstü kurum arasında 18. olduklarını vurguladı.

 

Girne Amerikan Üniversitesi’nin ABD, Hindistan, Polonya, Almanya ve Türkiye’de yeni yatırımlarına dikkat çeken Arıklı, İstanbul Bilim Üniversitesi ve Florence Nightingale Hastaneleri işbirliğinde açılacak olan GAÜ Smarthealth Kompleksi’nin temel atma töreninin gerçekleşmesi ve hastane inşaatının hızla yükselmesinin önemine dikkat çekti.

 

Yurtdışı yenileme çalışmaları

 

GAÜ Canterbury Kampüsünde öğrenci yurtları, çamaşırhane, market ve kafelerin yenileme ve oluşum çalışmalarının da sürdüğünü anlatan Arıklı, 2016’da 5 farklı fakültenin ihtiyaçlarına göre düzenlenecek Beşparmak Projesi’nin ilk adımlarının atıldığını anlattı.

 

Girne Amerikan Üniversitesi’nin 50. Yıl Hedefleri’ne de dikkat çeken Arıklı, GAU Amerikan Koleji Silifke ile Türkiye’de ilk K12 yurtdışı kampüsünün açılması konusuna değinerek “GAÜ Amerikan Koleji Silifke ile eğitim meşalesini Türkiye’de de yakmış bulunuyor” dedi.

 

GAU bünyesindeki evrensel eğitim kurumlarının en yeni üyeleri Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, Moldova Amerikan Üniversitesi ve GAU Sri Lanka’nın önemine de işaret eden Arıklı “Lefkoşa Surlariçi’nde kurulan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, bu yıl ilk öğrencileriyle yükseköğretime başladı, bu projenin önümüzdeki yıllarda genişletilerek başkent Lefkoşa’nın çehresi yeniden ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

 

Başarılar tesadüf değil

 

2015 yılının Girne Amerikan Üniversitesi için çok verimli geçtiğini, bunun 2016 ve sonraki yıllar için önemli olduğunun altını çizen GAU Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.

 

Güven Arıklı, elde edilen başarıların bir tesadüf olmadığını, yapılan gerçekçi planlamaların sonucu olduğunu söyledi.

 

Girne Amerikan Üniversitesi`nin 2016 yılı için öngördüğü hedeflere de  dikkat çeken Güven Arıklı "Uluslararası Diplomasi Okulu ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ile GAU İstanbul Kampüsleri himayesinde oluşturulacak aktif yapı bu hedeflerin önceliğini oluşturuyor, Diplomasi Okulu’nun ilk öğrencileri Eylül 2016`da eğitime başlıyor” dedi.

 

Lefkoşa’nın çehresi değişecek

 

Açıklamalarında Kıbrıs Amerikan Üniversitesi bünyesinde kurulacak olan KAU Yakın Doğu Akademisi ve Osmanlı Kütüphanesi`ne de işaret eden Arıklı, Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın düzenlediği bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamaların önemini vurgulayarak şöyle dedi: “Sayın Akpınar, ‘Rekabet düzeyimizin kuvvetini arttırmak için yurtdışındaki tüm teşebbüslerimize yön vermesi amaçlı Küresel Ofisimiz oluşum sürecini başlatacağız’ ifadesiyle gerçekten de çok önemli bir konuyu dile getirmiştir. Bu çalışmalar sonucu Türkiye`de Amerikan Koleji programlarını uygulamak isteyen çok sayıda yeni iş ortakları GAÜ ailesine katılabilecek, eğitimde işbirliği çalışmalarının sonuçları kısa sürede ortaya çıkabilecektir. 2016 yılı içerisinde Türkiye çapında çok sayıda GAU Amerikan Koleji kampüsleri oluşması gerçekleşecektir”