GAU, UNESCO'nun Gözdesi Oldu

Haberler

GAÜ'DEN

GAU, UNESCO'nun Gözdesi Oldu

GAU, 2015 yılında bir çok etkinliğe ev sahipliği yaptı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, 2015`in akademik ve idari kadronun sanat ve bilime yaptıkları katkılar ile dopdolu bir yıl olduğunu belirterek "Gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin bir çoğu ile uluslararası arenada önde gelen kanaat önderlerini GAU kampüsünde ağırlamış olmaktan gurur duydum" dedi.

 

2015 yılı içinde "Barış ve Sağlık Yılı" bağlamında gerçekleştirilen etkinliklere dikkat çeken Akpınar, "Massachuettes Teknoloji Enstitüsü`den fikir liderlerine ve barış aktivistlerine ev sahipliği yapma ve tecrübelerini dinleme zevkini yaşadık. Albert Einstein`ın Görelilik Teorisi`ni yayınlanmasının 100. Yıldönümü onuruna "Uluslararası Işık Yılı " ilan edilen 2015`de gerçekleştirdiğimiz iki ayrı etkinlik ile UNESCO `nun dikkatlerini topladık" dedi.

 

Sanatla ilgili çalışmalar

 

Dünyaca ünlü dansçı Mafalda Deville ve grubu`nun ünlü "Unconnected" adlı gösterisini GAU Sahne Sanatları Fakültesi`nin katkılarıyla izleme şansı yarattıklarını vurgulayan Akpınar, "Öğrencilerimizin başarılı bir girişimi olarak ilk TEDxGAU etkinliğini "Yeniden Şekillendirme" teması ile kampüsümüzde gerçekleştirdik.  Her zaman olduğu gibi Uluslararası Yapay Zeka Uygulamaları ve  INFER Uluslararası Uygulamalı Ekonomi ve Finans Sempozyumları bağlamında çok sayıda akademisyen ve bilim adamını üniversitemizde ağırladık" diye konuştu.

 

Aktif etkinlik programları sürecek

 

2015-2016 akademik yılının İnsan ve Çocuk Hakları yılı ilan edilmesi ve bir çok fakülte üyesi ile çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını belirten Akpınar "Eminim ki aktif etkinlik programımız 2016 yılında da devam edecektir" diyerek şunları söyledi: "Kasım ayında ilk Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi üniversitemiz ev sahipliği ve liderliğinde, Uluslararası Diplomatlar Birliği ve Avrupa İşadamları Kulübü işbirliği, KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu`nun himayelerinde Almanya, Fransa, Mısır, Çin, Kazakistan, ve  Moldova`dan 400`ü aşkın katılımcı ile iş dünyası liderlerini ve akademisyenlerini, barış sürecine doğru ilerleyen adada yatırımın potansiyelini keşfetme noktasında bir araya getirdi.2015 yılı içerisinde Mahatma Gandi`nin torunu Manilal Gandhi`yi açılış konuşmacısı olarak ağırladığımız bu yıl ikincisi gerçekleşen Sürdürülebilir Barış ve İş Sempozyumu`nu İstanbul Kampüs`ümüzün işbirliğinde  düzenledik"

 

 

GAU kardeş üniversitesi KAU

 

GAU kardeş üniversitesi olarak Lefkoşa`da kurulan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi`nin, Girne Amerikan Üniversitesi`nden çok sayıda sanatçının çalışmalarının sergilendiği ve Lefkoşa tarihinin öne çıkan isimlerinin yaşamlarına ışık tutan No: 3 sergisiyle yeni akademik döneme etkili bir giriş yaptığını belirten GAU Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, GAÜ Badmington takımınon üstün başarı göstererek Türkiye Üniversitelerarası Superliginde üçüncülük elde ettiğine dikkat çekerek şöyle dedi: "GAÜ Erkek Masa Tenisi takımı Türkiye Üniversitelerarası Masa Tenisi Ligi ve Türkiye Uni Liginde ikincilik, GAÜ Eskrim takımı Türkiye Şampiyonasında üçüncülük, GAÜ Satranç Takımı KKTC Üniversiteleri Şampiyonasında üçüncülük kazanarak gururumuz oldu, önümüzdeki hafta final maçını oynayacak olan GAÜ Basketbol Takımı’ndan ise şampiyonluk bekliyoruz"

 

2016 hedefleri

 

Girne Amenikan Üniversitesi`nin 2016 yılı için öngördüğü hedefleri açıklayan Serhat Akpınar "Uluslararası Diplomasi Okulu`nun, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ve GAU İstanbul Kampüsleri himayesinde  aktif bir yapıya kavuştuğunu göreceğiz. Programı özenle hazırlanan Diplomasi Okulu ilk öğrencilerinin Eylül 2016`da eğitimlerine başlamalarını planlıyoruz" diyerek şunları kaydetti: "Barış İnşaası ve Diploması Üst Düzey Sertifika eğitimleri sırasında öğrenciler bir hafta Kıbrıs, bir hafta Türkiye ve bir hafta Amerika`da eğitimlerini gerçekleştirme fırsatı elde edecekler. Heyecan verici diğer bir gelişme ise kültürel mirasımıza ışık tutacak Kıbrıs Amerikan Üniversitesi bünyesinde kurulacak olan KAU Yakın Doğu Akademisi ve Osmanlı Kütüphanesi`nin açılması olacaktır. Rekabet düzeyimizin kuvvetini arttırmak için yurtdışındaki tüm teşebbüslerimize yön vermesi amaçlı Küresel Ofisimiz oluşum sürecini başlatacağız. Diğer yandan da Anavatan Türkiye`de Amerikan Koleji programlarını uygulamak isteyen çok sayıda yeni iş ortakları ile görüşüyoruz. Hedefimiz 2016 yılının sonuna geldiğimizde tüm Türkiye çapında çok sayıda GAU Amerikan Koleji kampüsleri`nin yayıldığını görmektir"

 

Gayrimenkul Gelişim Teşebbüsleri

 

Konuşmasında önümüzdeki aylarda Amerikan Koleji yeni kampüsü ve BeşParmak Projesi`nin temel atma törenlerine şahitlik edileceğini vurgulayan GAU Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Atpınar, "Smarthealth Kompleksi`nin açılışının yanı sıra yeni öğrenci yurdu projesine başlandığını göreceğiz. Hem kamu yararını gözettiğimiz, hemde öğrencilerimize yaşam alanları yaratma vizyonuyla harekete geçerek Lefkoşa Türk Belediyesi işbirliğinde Lefkoşa`da bulunan tarihi yerlerinin yenileme ve restorasyon çalışmalarının yanı sıra Belediye Tiyatro Binası projesine de can vereceğiz. 2016 yılı içerisinde GAU Karpaz Kampüsümüzün açılışına tanıklık edecek ve enerjimizi GAÜ Güzelyurt Kampüsü`nün ve KAU Sağlık Bilimleri Kompleksi projelerinin başlamasına harcıyor olacağız" diye konuştu.