GAU’den Beşparmak Projesi

Haberler

GAÜ'DEN

GAU’den Beşparmak Projesi

Akpınar, GAU’nün 2015 yılındaki başarılarını anlattı, 2016’da yapılacakları açıkladı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, 2015 yılı içinde bir çok  yeni üyelik, akreditasyon ve anlaşmalara imza attıklarını belirterek 2016’da yatırım ve projelerin devam edeceğini söyledi.

 

GAU’nün 2015 yılındaki başarılarıyla ilgili bilgiler veren Akpınar “2015 yılı içerisinde kadromuzun özverili çalışmaları sayesinde uluslararası işbirlikleri ve üyeliklerimizi arttırdık” diyerek,  GAÜ üniversitelerin başarı sıralamalarında yükselmeye devam ettiğini, EDUNIVERSAL “En İyi Master Programları Sıralaması”nda 200 lisansüstü kurum arasında 18. olduklarını vurguladı.

 

GAU büyümeye devam ediyor

 

Girne Amerikan Üniversitesi’nin 2015 yılında Akdeniz Üniversiteler Birliği, Avrupa Birliği Üniversiteleri Sürekli Eğitim Ağı’nın üyesi haline geldiğini vurgulayan Akpınar şunları söyledi: “Kıbrıs Amerikan Üniversitesi; Avrupa İşletme Eğitim Konseyi ve Uluslararası Üniversiteler Arama ve Kurtarma Konseyi’nin üyesi oldu. Bunların yanı sıra Girne Amerikan Üniversitesi programları Avrupa İşletme Konseyi ve TEDQUAL tarafından yeniden akredite edildi. TC. Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından sırasıyla denizcilik ve havacılık programlarımız lisans kazanmışlardır. Aynı şekilde KAÜ’nün programları da Moldova Eğitim Bakanlığı tarafından kabul görmüş ve akredite edilmiştir”

 

Magna Charta’da GAU farkı

 

Kuzey Kıbrıs’tan tek üniversite olarak Magna Charta Gözlem Konseyine katılmaya ve Bologna Üniversitesi, Uluslararası Üniversiteler Birliği ve Avrupa Üniversiteler Birliği tarafından 1988 yılında imzaya açılan ve bugüne dek 900 Rektör tarafından imzalanmış olan tarihi Deklarasyonu imzalamaya hak kazanarak yine oldukça prestijli bir global adım atıldığının altını çizen Akpınar “Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı olarak, diğer 25 üniversite rektörleri ile birlikte İtalya eski Başbakanı ve Avrupa Komisyonu Başkanı Romano Prodi ve Avrupa Konseyi temsilcilerinin, Avrupa Üniversiteler Birliği ve Uluslararası Üniversiteler Birliği, Bologna Üniversitesi Rektörü ve değerli fakülte üyeleri huzurunda Deklarasyon’u üniversitemiz adına imzalama şerefine nail oldum” dedi.

 

ABD, Hindistan, Almanya ve Polonya’da yatırım

 

Akpınar, ayrıca Richmond Uluslararası Amerikan Üniversitesi, Hindistan Amity Uluslararası Üniversitesi, Allensbach Üniversitesi (Almanya) ve yakın zamanda Polonya Kozminski Üniversitesi ile işbirliği anlaşmaları imzaladıklarına dikkat çekerek 2015 Yılı Gayrimenkul Gelişim Teşebbüsleri konusunda da açıklamalar yaptı.

 

Akpınar “2015 yılında İstanbul Bilim Üniversitesi ve Florence Nightingale Hastaneleri işbirliğinde açılacak olan GAÜ Smarthealth Kompleksi’nin temel atma törenini gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıl 250 yatak kapasiteli hastanemizin ve Eczacılık Fakültesi’nin ilk öğrencileri için en gelişmiş teknolojiyle donatılmış laboratuarlarının açılışına tanık olacağız” diyerek şunları kaydetti:

 

Beşparmak Projesi başlıyor

 

“2015 yılında GAÜ Amerikan Koleji Anaokul ve İlkokulu toplumumuzun en genç üyelerinin gelişimine destek olacak en son teknoloji ile donatılmış yeni kampüslerine taşındılar. GAÜ Canterbury Kampüsümüz de öğrenci yurtlarının, çamaşırhane, market ve kafelerinin yenileme ve oluşum çalışmalarına başladık. Yeni yılda 5 ayrı fakültemizin ihtiyaçlarına göre düzenlenecek olan 5 yeni yapıyı içeren Beşparmak Projemize başlama noktasında da ilk adımlarımızı atmış bulunuyoruz”