GAU, Bir Çok Yeni Proje Başlattı

Haberler

GAÜ'DEN

GAU, Bir Çok Yeni Proje Başlattı

Le Chataeu Lambousa’da GAÜ ve KAÜ Akademik ve İdari Kadrosu ile birlikte Yeni Yıl Resepsiyonu Düzenledi.

GAU, bir çok yeni proje başlattı

 

Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAU eğitim ve yönetim kadrosuyla Le Chataeu Lambousa `da verilen yeni yıl resepsiyonunda önemli mesajlar verdi, 2016 yılı için planlanan hedefleri açıkladı.

 

2015 yılı içinde ulusal ve uluslararası arenada büyük atılımlar gerçekleştirildiğini anlatan Akpınar "2015, sanata ve bilime sayısız katkılar koyduğumuz aynı zamanda bir çok yeni projeyi başlattığımız bir yıl oldu. 2015 yılı içerisinde 100`ü aşkın ülkeden 15 bin öğrenciyi Girne Amerikan Üniversitesi`nde kucaklarken, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi`nin ilk öğrencilerine Hoşgeldiniz dedik, 2015`e dair önemli anları hatırlamak ve yeni yıla dair hedeflerimizi sizlerle paylaşmak istiyorum" dedi

 

Kıbrıs, Moldova, Sri Lanka

 

GAU bünyesindeki evrensel eğitim kurumlarının en yeni üyeleri Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, Moldova Amerikan Üniversitesi ve GAU Sri Lanka "hoşgeldiniz" diyen Akpınar, 2009`dan bu yana Sri Lanka`daki öğrencilerine GAÜ programlarını götürme amacıyla Metropolitan College ile işbirliği içerisinde olduklarını, Aralık ayı içerisinde geriye kalan prosedürleri tamamlayarak Girne Amerikan Üniversitesi`nin uluslarası gelişiminde yedinci sırada yer alan GAU Sri Lanka Kampüsü`nün kurulduğunu anlattı.

 

Moldova Amerikan Üniversitesi

 

2015 yılının başlarında Moldova Amerikan Üniversitesi Programları`nın Moldova Eğitim Bakanlığı tarafından kabul gördüğünü söyleyen Akpınar "Moldova Amerikan Üniversitesi bugün 12 farklı alanda lisans programı seçeneği sunmaktadır. Akademik ve idari kadromuzun değerli üyelerinden bir grup, orada bulunan akademik ve idari kadroya teknik bilgi ve uzmanlığın yanı sıra üniversitelerin programlarının uyarlanması noktasında destek olmaya gitmişlerdi.

 

"Beş kıta, tek üniversite"

 

50. Yılımıza doğru ilerlerken eğitimin sınırlarının olmadığı vizyonumuzu yansıtma noktasında artık sloganımızı da "Beş Kıta Tek Üniversite" olarak değiştirmeyi hedefliyoruz" diyerek şunları kaydetti:

 

"Bu yıl GAU Amerikan Koleji Silifke adıyla anavatan Türkiye`de ilk k12 yurtdışı kampüsünü açma maksadıyla Mersin, Silifkede`ki franchise ortaklarımız ile çalışma fırsatı elde ettik. 2015 yılında eğitim-öğretim yılına başlamış olan GAÜ Amerikan Koleji Silifke ile eğitim meşalemizi anavatan Türkiye`de de yakmış bulunuyoruz"