Amerikan Kolej Öğrencileri Yarışmada Fark Yarattı

Haberler

GAÜ'DEN

Amerikan Kolej Öğrencileri Yarışmada Fark Yarattı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) Okullar Grubu'na bağlı Amerikan Kolej'in 12 Fen sınıfı öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyabet Derneği işbirliğiyle yapılan "Liselerarası Bilgi Yarışması'nda yüzde yüz başarı sağladı.

Halk arasında şeker hastalığı olarak da bilinen Diyabet`e karşı farkındalık yaratmak için, düzenlenen yarışmada Amerikan Koleji`ni, 12 Fen sınıfı öğrencilerinden Kezban Yayman, Gölgem Kaderli ve Cemre Özkoç temsil etti.

 

Yoğun tempoyla hazırlandılar

 

Amerikan Kolej Fen Bölüm Başkanı ve Biyoloji öğretmenleri  Ezgi Temeller ve biyoloji öğretmenleri Mine Yüksel  tarafından yarışmaya yoğun bir tempoyla hazırlanan öğrenciler 29 Aralık’ta 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’yle yarıştı.

 

Soruların tamamına doğru yanıt veren Amerikan Kolej 12 Fen sınıfı öğrencileri, 40-29 puanla  yarışmayı bitirerek yarı finale kaldı.

 

KKTC`de düzenlenen Liselerarası yarışmalarda özel okullar arasında yıldız gibi parlayan Amerikan Kolej öğrencileri, finalde de iddalı olduklarını söyleyerek, başarının verdiği mutluluğun bir başka olduğunu vurguladılar.

 

"Yaşamın tadına var, şekerin değil’’

 

KKTC Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyabet Derneği işbirliğiyle ada genelindeki lise öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen yarışma, bu yıl "Yaşamın tadına var, şekerin değil’’ sloganıyla dikkat çekti.

 

Genç TV ekranlarında yayınlanan bilgi yarışmasında, öğrencilere Diyabet ve Sağlıklı Yaşam konularını içeren sorular yöneltildi, çoktan seçmeli ve doğru-yanlış soruları sorularak değerlendirme yapıldı.

 

Yarışma sonunda başarılı olan liseler ilk turu geçerek yarı final hakkı elde etti.