The Amerikan Elementary School’da Yerli Malı Tüketim ve Kültür Günü düzenlendi

Haberler

GAÜ'DEN

The Amerikan Elementary School’da Yerli Malı Tüketim ve Kültür Günü düzenlendi

Kıbrıs Türk Kültürü canlandırıldı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) Okullar Grubu’na bağlı The Amerikan Elementary School’da Yerli Malı Tüketim ve Kültür Günü  etkinlikleri düzenlendi.

 

Kuzey Kıbrıs’ta üretilen çeşitli ürünlerin tanıtımının da yapıldığı etkinlikte "hasır sandalye örme, sesta yapımı, galbur yapımı, dağarcık yapımı ve ipek kozası işleri tanıtıldı. The Amerikan Elementary School bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe öğrenci velileri de büyük ilgi gösterdi. Etkinlikte yapılan satış gelirinin tümü “Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı`na bağışlandı.

 

Mine Ağdaç’ın konuşması

 

The Amerikan Elementary School müdürü Mine Ağdaç etkinlikte yaptığı konuşmada “Günün üç kazanımı olmuştur, çocuklarımıza yerli ürünü tanıtarak yerli ürün kullanmaya teşvik etmek, kültür öğelerimizi tanıtma ve en önemlisi satışa sunulan yerel ürünlerden Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı” na bağış yaparak katkı koymak” dedi.

 

Çocuklar ve velilerin bu konudaki duyarlılığı ve desteğinden büyük mutluluk duyduklarını da ifade eden Mine Ağdaç, etkinliğe  katkı koyan Sandalyeci Saim Amca, Nilser - Bilser Kardeşler, Yaşar Koza, Burat Galburları, Con Kahve, Hediyem Su, Karaoğlan Kuruyemişleri, Akpınar Pastanesi, Dağlı Trading  Ltd, Özerlat, Ambar, Azbon, Alnar, Lemonadda, öğrenci velileri ve öğretmenlere teşekkür etti.

 

Mine Ağdaç konuşmasında şunları söyledi: “Ülkemizde ve Türkiye’de her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaktadır. Öğrencilere hafta boyunca yerli malı nedir, Nasıl üretilir, Ürünün yerli malı olduğunu nasıl anlarız, Yerli üretimin tüketilmesinin ülkemize katkısı nelerdir? gibi konular ders olarak işlenerek farkındalık yaratılmaktadır”

 

Köy odası ve yerel kıyafetler

 

Etkinlikte, dernek olarak büyük emeklerle hazırlanmış köy odasında, günümüze kadar gelen yöresel kıyafetler, geçmişten günümüze kadar kullanılan eşyalar ile Kıbrıs Türk Kültürü ve Kıbrıs Türk Mutfağı`nın canlandırılması ilgi toplarken, eski fotoğraflar sergisi, geçmişten bugüne ulaşan kültür kalıntıları öğrencilerin ilgi odağı oldu, yöresel kıyafetleri taşıyan öğrencilerin mutluluğu dikkat çekti.

 

Gün içerisinde, KKTC Sanayi Odası Genç Profesyoneller tarafından yapılan sunumda ise yerli üretimin önemi vurgulandı, yerli ürünlerde kullanılan “Kuzey Kıbrıs Ürünü’’ logosu kullanımına dikkat çekildi. Yerel olarak üretilen ve belirlenen tüm kriterleri sağlayan ürünlerin hepsinde logonun olacağı ve güvenle tüketilebileceği bildirildi.  Etkinlikte ayrıca Kıbrıs kültürünün vazgeçilmez işlerinden örnekler, zanaatkarlar tarafından sergilendi, kullanılan malzemenin inceliklerinden yapımına kadar detay tüm aşamalar ziyaretçilere gösterilerek anlatıldı.