The American Future College’de Şehitler Anıldı

Haberler

GAÜ'DEN

The American Future College’de Şehitler Anıldı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) Okullar Grubu’na bağlı olarak Lefkoşa'da eğitim veren The American Future College’de düzenlenen 21-25 Aralık “Milli Mücadele ve Şehit Haftası”nda şehitler anıldı, öğrencilerden oluşan gruplar hafta boyunca düzenlenen anma törenlerindeki törenlerde yer aldı.

The American Future College okul bahçesinde yapılan anma töreninde günün anlam ve önemi vurgulandı, şiirler okundu, okul korosu Mücahitler marşını söyledi.

 

Ayvasıl Şehitliği’nde tören

 

The American Future College  İlkokul  3. 4. ve 5.  Sınıf öğrencileri, okul idareci ve öğretmenleriyle Ayvasıl Şehitliği’nde düzenlenen anma törenine katıldı.

 

1963 şehitlerinden Salahi Şevket’in Çetinkaya tabyasındaki anıtında düzenlenen törene The American Future College öğrencileri de katıldı.

 

Törenlerde yer alan öğrenciler, o günleri yaşayan gazilerin anlattıklarını, yaşanan acıları ve yaşanan sıkıntılı günlerle ilgili acı anıları dinlediler, bu günlere kolay gelinmediğini, acılar yaşayarak mücadele veren gazi ve şehitlerin yaşadıklarını dinlerken hüzün dolu anlar yaşadılar.