Dulles Üniversitesi ile Türk Elçiliği İşbirliği Sürüyor

Haberler

GAÜ'DEN

Dulles Üniversitesi ile Türk Elçiliği İşbirliği Sürüyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) ile Dulles Üniversitesi arasındaki işbirliğinin görüşüldüğü önemli toplantıda Girne’de inşaatı devam eden ve GAU Florence Nightingale Hastanesi de gündeme geldi.

Viyana Virjinya`daki Dulles Üniversitesi (DU) Başkanı Dr. Ben Davis ve Kurul üyesi Dr. Philip Anderson, ABD’nin başkenti Washington`da bulunan Türk Elçiliği Müsteşarı Nance Aydan Karamanoğlu ve Müsteşar Yardımcısı Uzeyir Başer ile görüşmede bulundu.

 

Oldukça verimli geçtiği açıklanan toplantıda Kuzey Kıbrıs`ta bulunan Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) ile Dulles Üniversitesi arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekildi, işbirliğinin geliştirilmesi konusunda ortak mutabakat dile getirildi.

 

Görüşmeler verimli geçti

 

Sağlık hizmetleri ve eğitimin de dahil olduğu bir çok idari konudan sorumlu olan Türk Elçiliği Müsteşarı Nance Aydan Karamanoğlu ve Kuzey Kıbrıs ile sorumlu Müsteşar Yardımcısı Uzeyir Başer görüşmenin çok verimli geçtiğini vurguladı.


Dulles Üniversitesi Yönetim Kurulu üyesi Dr. Philip Anderson, GAU Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar`a en içten saygılarını dile getirdi ve KKTC`nin Amerika Birleşik Devletleri`ndeki tek üniversitesi olan Dulles Üniversitesi`ne özel vurgulamada bulundu.

 

Florence Nightingale Hastanesi

 

Dr. Philip Anderson, GAÜ`nün uluslararası üniversite sistemine büyük katkı ve katılımda bulunduğunu, belirterek Col Chain Lojistikleri`nde İYYL ile ilgili planlar sunduklarını, inşaat altındaki Florence Nightingale Hastanesi’nin tıp ve yaşam bilimleri endüstrisine güçlü bir mevcudiyet kazandırdığını vurguladı.


GAÜ ve Dulles Üniversitesi’nin işbirliği alanlarında gelişmelere de dikkat çeken Dr. Philip Anderson, bu yıl başlatılması planlanan “Yaz Değişim Programı”nın uygulanmasıyla ilgili olarak Elçiliğin öğrencileri bilgilendireceğini de sözlerine ekledi.


Dr. Davis ve Anderson, “Üniversitemiz, iletişim kanallarının genişletilmesi için Türk elçiliğinin resmi etkinliklerine davet edilecek ve biz şimdiden, Washington Ofisi`ndeki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Temsilcisi İsmet Korukoğlu ile olan sıkı işbirliğimizin tadını çıkarıyoruz" diye konuştu.