Amerikan Kolejden Teknecik Elektrik Santrali’ne Eğitim Gezisi

Haberler

GAÜ'DEN

Amerikan Kolejden Teknecik Elektrik Santrali’ne Eğitim Gezisi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Kolej öğrencileri için düzenlenen eğitim gezisinde Teknecik Elektrik Santrali ziyaret edildi, yetkililerden bilgi alındı.

Amerikan Kolej 8. Sınıf öğrencilerinin yenilenebilir enerji kaynaklarının incelendiği Fizik dersinde yer alan konuların pekiştirilmesi amacıyla düzenlenen gezide hayatın bir parçası olan elektriğin üretiminde kullanılan kömür, doğal gaz, fuel-oil gibi fosil yakıtların yakılması sonucu ortaya çıkan kimyasal enerji konusu ele alındı.

 

Termik santrallerde elektrik enerjisi üretildiğini derslerde öğrenen öğrenciler, bu teknolojinin hangi aşamalarda ne şekilde kullanıldığını yerinde görerek gözlemlerde bulundular.

 

Çalışma sistemi anlatıldı

 

"Teknecik Elektrik Santrali"nde görevli teknik ekip elemanları ve Yüksek Mühendisler tarafından yönetilen santralin çalışma sistemi, kullanılan yakıt türleri ve elektriğin verimini artırmak için yapılan işlemler öğrencilere detaylarıyla anlatıldı.

 

Görevlilerin gözetiminde Teknecik Elektrik Santrali’ni gezen öğrenciler, kullanılan yakıt türüne göre hazırlanmış sistemleri yerinde inceledi, dizel jeneratörün çalışma prensiplerini öğrendi ve karbondioksit üretimini gözlemlendi.

 

Öğrenciler memnun

 

Gezi sonrası izlenimlerini anlatan öğrenciler, gezinin çok verimli geçtiğini, elektriğin günümüzdeki önemi ve üretim güçlüklerini yerinde incelediklerini belirttiler, elektrik tasarrufunun önemini çok daha iyi anladıklarını vurguladılar.

 

Teorik olarak aldıkları derslerin uygulamalı olarak eğitim gözlem gezileriyle desteklenmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten öğrenciler, meslek olarak seçtiklerinde karşılaşacakları ortam ve koşulları görmüş oldular.