GAÜ’den "Hayat, Çocuklar ile Renkli" projesine destek

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den "Hayat, Çocuklar ile Renkli" projesine destek

“Her çocuk güzellikleri hakediyor”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Doç.Dr.Elif Asude Tunca, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ile ortak olarak düzenlenen "Hayat, Çocuklar ile Renkli" projesinin önemine dikkat çekerek “Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerimizin; hocalarının yönlendirmesi ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirdikleri "Hayat, Çocuklar ile Renkli" projesini başından beri çok önemsiyor, ilgi ve dikkatle de takip ediyorum” dedi.

 

Dersler interaktif hale geldi

 

Bu projenin öğrencilerin derslerini interaktif bir hale dönüştürmelerini sağlamakla kalmadığını belirten Turca “Bundan çok daha önemlisi öğrencilerimizi çevrelerine, yaşadıkları topluma ve sorunlarına duyarlı olmaya yöneltiyor” diyerek şunları kaydetti: “Öğrencilerimizin gerek her haftanın çalışmalarına hazırlanmadaki heyecanlarını gerekse bu başarılı arka plan uğraşlarını yine aynı başarıyla eyleme geçirip yansıtışlarını, toplumun da bu çabalara gösterdiği ilgiyi çok anlamlı ve başarılı buluyorum. Bu geri dönüşler, toplumdaki ilgi ve olumlu yansıma aslında öğrencilerimizin büyük bir heyecanla yürüttüğü bu projenin başarısını ve doğru yolda olduklarını kanıtlar gibi”

 

İletişim gençliği yetiştiriyoruz

 

Konuşmasında “Projenin mimarı ve öğrencilerin her hafta yaşadıkları heyecana tanık olmak, gösterdikleri ilgi ve katkıyı görmek, sorumluluk sahibi, duyarlı bir "iletişim gençliği" yetiştirme anlamında beni ayrıca mutlu ediyor, gururlandırıyor” diyen GAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Doç.Dr.Elif Asude Tunca, “Hepsine teşekkür ediyorum.. Ve hatırlatmak istiyorum ki bu çalışmalar kendilerine bu anlamda büyük sorumluluk da yüklüyor... Bu uğraşlar, böylesi bir "sorumluluk çalışması" kısa dönemli olmayıp uzun dönemlere yayılı, kapsamı genişletilerek devam etmesi gereken bir çalışma” dedi.

 

Her çocuk güzellikleri hakediyor

 

Tunca şunları söyledi: “Bilindiği üzere bu yıl üniversitemizin teması çocuk ve insan hakları... Özellikle çocuk hakları perspektifinden konuya eğilirsek; her çocuk güzellikleri hakediyor... güvenli bir geleceği, iyi bir yaşamı hakediyor. Doğdukları ortamlar onların tercihleri değildi ama varlıkları bizlerin sorumluluğu... biz yetişkinlerin ve kurumların göstereceği hassasiyet ve sağlayacağı katkı ile mümkün... Bu açıdan da baktığımızda "Hayat çocuklar ile renkli" projesiyle biz; GAÜ İletişim Fakültesi olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkında olduğumuzu yansıttığımızı düşünüyorum.”