Harmancı, GAÜ’nün Konuğu Olarak Moldova ve Transnistria’dan Gelen Heyetle Görüştü

Haberler

GAÜ'DEN

Harmancı, GAÜ’nün Konuğu Olarak Moldova ve Transnistria’dan Gelen Heyetle Görüştü

Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Girne Amerikan Üniversitesi (GAU), United Nation Program for Development (UNDP) ve European Union (EU)'nun finanse ettiği Entrepreneurs and BDS programı ile Moldovya'dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gelen ve aralarında Avrupa İşletme Birliği Direktörü, Moldova Ticaret ve Sanayi Odaları Direktörleri, UNDP Moldova Proje Koordinatörü de bulunan çok sayıda üst düzey yetkiliyi kabul etti.

Ziyarette önemli konular görüşüldü

 

Moldovya`dan gelen heyet, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti temasları sırasında bir çok ziyaret bulundu, heyetin KKTC temaslarının son gününde Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı`ya ziyarette bulundu.  Harmancı, ziyaret sırasında Lefkoşa Türk Belediyesi son gelişmelerle ilgili olarak Moldovya`dan gelen heyete bilgi verdi.

 

Harmancı, bu kapsamda, Lefkoşa ve Lefkoşa Türk Belediyesi kısa tarihçesini ziyaretçilere anlattı.

 

LTB’nin yatırımları anlatıldı

 

Bunun yanında, Lefkoşa`da son yıllarda yapılan yatırımları Moldovya`dan gelen heyete detaylı olarak  anlatan Harmancı, yakında uygulamaya girecek olan Cumhuriyet Parkı Yenileme ve Kaldırım ve Yağmur Suyu Projeleri hakkında kısa bilgiler sundu. Harmancı, gelecekte bu vizyon doğrultusunda Lefkoşa`ya yapılan altyapı çalışmalarının artacağının da altını çizdi.