GAÜ Akademik Yazım Merkezi Kuruldu

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Akademik Yazım Merkezi Kuruldu

Girne Amerikan Üniversitesi’nde (GAÜ) araştırma ve yayın ağırlıklı çalışmalar yapmak üzere Akademik Yazım Merkezi oluşturuldu.

GAÜ akademik araştırma ve yayınlarının en üst düzeye çıkarılması hedefiyle oluşturulan Akademik Yazım Merkezi’nin üst düzeyde çalışmalar yapması hedefleniyor.

 

Akademik Yazım Merkezi’nin oluşturulmasının ardından ilk toplantısını yapan kurulda akademik yazım konusunda bir seminer düzenlenerek GAÜ öğretim üyesi ve araştırmacılara akademik yazım konusunda temel bilgiler ve önemli ipuçları aktarıldı.

 

Seminerde konuşan Prof.Dr. Mohammed Hossein Keshavarz Akademik Yazım Merkezi oluşturulmasının önemine değinerek şunları söyledi: “Akademik yazım merkezi çok yakın tarihte master ve doktora öğrencilerine yönelik akademik yazım kursları gerçekleştirecektir, ayrıca GAÜ ögretim üyesi ve araştırmanlarına yönelik de workshop ve çeşitli seminerler düzenlemeye devam edecektir. 2015-2016 yılında araştırmaları ve bilim ile daha ön planda olmayı hedeflemektedir. Hem araştırma projelerinin geliştirilmesi hem de bilim adına yayınların geliştirilmesi ve daha fazla yayılmasi noktasında kurulan merkez tüm bu yayınları desteklemekte ve destek olmaktadır”

 

Prof.Dr. Mohammed Hossein Keshavarz seminerde makalelerdeki tutarlılık üzerine görüş ve bilgilerini aktararak bu makalelerde düşünceler ve dil uzerindeki tutarlılık üzerinde konusma yaptı ve öğretim üyelerine aktardi. Keshavarz, “Akademik Yazım Merkezi GAU ögrenci, master, doktora ve öğretim üyelerine danışmanlık ve eğitim programlarını da gerçekleştirmek üzere kurulmuştur ve 15 Aralık’tan itibaren de aktif hale gelmiştir. 
akademik yazim merkezi gau arastirmadan sorumlu rektor yardimciligina bagli olarak faalitey gostermektedir GAU Araştırma Koordinatörlüğü, GAÜ Yayın Koordinatörlüğü, GAÜ Araştırma ve Laboratuar Merkezi ile işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürecektir” dedi.