İşbirliği Olanakları Konuşuldu

Haberler

GAÜ'DEN

İşbirliği Olanakları Konuşuldu

GAÜ’nün konuk ettiği Moldova’dan gelen üst düzey heyet, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ile görüştü..

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Girne Amerikan Üniversitesi, United Nation Program for Development (UNDP) ve EU’nun finanse ettiği Enterprenours and BDS programı ile Moldovya’dan KKTC’ye gelen ve aralarında Avrupa İşletme Birliği Direktörü, Moldova Ticaret ve Sanayi Odaları Direktörleri, UNDP Moldova Proje Kordinatörü de bulunan çok sayıda üst düzey yetkiliyi kabul etti.

 

KKTC temasları sırasında bir çok temaslarda bulunan Moldovya’dan gelen heyet, ziyaret programının 3. gününde Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’na ziyarette bulundu. Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, ziyaret sırasında KKTC’nin turizm sektöründeki son gelişmelerle ilgili olarak Moldovya’dan gelen heyete bilgi verdi.

 

Sucuoğlu, Avrupa ülkelerinden charter uçuşlarının halen devam ettiğini belirterek  gelecekte bu sayının artması için çalışılacağının altını çizdi ve bu olası artışın da gelecekte KKTC turizm ekonomisine pozitif katkıda bulunacağının altını çizdi.

 

KKTC’de her geçen gün otel yatırımlarının arttığını belirten Sucuoğlu, yeni otellerin açılma aşamasına geldiğini, bazı otellerin ise 1-2 yıl içinde turizmin hizmetinde olacağını söyledi.

 

Dünya Turizm Örgütü’nün yaptığı araştırmaya göre önümüzdeki yıllarda Akdeniz’in turizm açısından  dunyanın çekim noktası olacağını belirten Sucuoğlu, KKTC’nin konum itibari ile çok güzel bir yerde olduğunu belirtti ve yurt dışından birçok yatırımcının ülkeye yatırım yapmak istediğini ifade etti.