GAÜ İnsan Hakları Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ İnsan Hakları Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor

Girne Amerikan Üniveristesi (GAÜ), 2015-2016 Akademik yılını, Senato kararı ile “Çocuk ve İnsan Hakları” yılı ilan etmesiyle birlikte, İnsan Hakları Haftası dolasıyla, kampüs içerisinde farkındalık yaratan etkinlikler “ İnsan Hakları için dans et” etkinliği ile devam etti.

İnsan Hakları Haftası bünyesinde ilk olarak,  “İnsan Hakları İçin Çiz”, “Iron Jawed Angels”  film gösterimi, “İnsan Hakları için Dans et”  etkinlikleri gerçekleşirken, diğer günlerde ise “ İnsan Hakları Sergisi” ve “İnsan Hakları” konulu panel uzman konukların katılımı ile Panel gerçekleştirilecek.

 

Serhat Akpınar İnsan Hakları Hafatasında Mesaj Yayınladı

 

İnsan Hakları Haftası dolayısıyla mesaj yayınlayan, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar şunları söyledi;

 

“Dünya’nın her noktasından gelen öğrencilerimiz, kendilerinin ve toplumun haklarını koruyacak birer birey olarak yetişmektedir. Onlara, inanç, değer ve davranışla donatmak bizlerin amacıdır” dedi.  

 

İnsan Hakları Farkındalık Etkinlikleri

 

Ayrıca açılamda bulunan GAÜ Rektör Yardımcısıve Yöneticiler Kurulu Üyesi Doç. Dr. Hossein Sadri, 10 Aralık Perşembe günü sergi açılışının gerçekleşeceğini belirterek,serginin 30 gün açık kalacağını söyledi. Sadri, serginin  evrensel  insan hakları beyannamesinin maddeleri tanıtılacağını belirtti. Sadri ayrıca, 11 Aralık Cuma günü de konuyla ilgili bir panel düzenleneceğini anlatarak, “Panelimize Türkiye’den Hacettepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma Merkezi Başkanı Prof.Dr Harun Tepe katılıyor. Kıbrıs Türk Barolar Birliği başkanımız ve insan hakları vakfından da katılımcılarımız olacak” dedi.