GAÜ Engelsiz Yaşam İçin Proje Üretiyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Engelsiz Yaşam İçin Proje Üretiyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İnsan Hakları ve Çocuk Hakları teması ile düzenlenen etkinlikler arasında yer alan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle, GAÜ Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi akademik kadrosu ve öğrencileri engelsiz bir yaşam için farkındalığı arttırma noktasında etkinlik düzenledi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan, GAÜ Rektör Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Hossein Sadri şunları söyledi;

 

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebi ile bir empati etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğin amacı öğrencilerde farkındalık yaratmak ve çevrede bulunan engeller ile de karşı karşıya getirerek, bu engelleri ortadan kaldırma ve çözüm üretmektir. Engelsiz bir dünya ve engelsiz bir yaşam için öğrencilerimizin bu bilinçle hareket etmesini isteyerek düzenlenen etkinliğin, toplum olarak bunun farkına varabilmek ve önemli olduğunu düşünmekteyim” dedi.

 

Etkinliğe Akademisyenler ve öğrencilerin yanısıra GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk ve GAÜ Rektör Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Hossein Sadri’de katıldı.