GAÜ 6. Uçağını Filosuna Ekledi

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ 6. Uçağını Filosuna Ekledi

Kıbrıs’ta Havacılık Alanında Tek Üniversite, Girne Amerikan Üniversitesi

 

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Havacılık Yüksek Okulu, bünyesinde bulunan eğitim uçakları olan 2 adet DA 20, 2 adet DA40 ve 1 adet DA42 eğitim uçağına ek olarak pilotaj eğitimi ve hava sporlarında en  çok tercih edilen CESSNA 172 RG uçağını da filosuna dahil etti.

 

GAÜ Havacılık Yüksekokulu bünyesinde bulunan Pilotaj Bölümü ile ilgili yapılan açıklamada, GAÜ’nün 2005 yılında Sivil Havacılık İşletmeciliği programı ile havacılık eğitimine başladığı belirtilirken, şuanda YÖK onayının yanısıra, Kıbrıs’ta Uluslararası Standartlarda Uçuş Eğitim Organizasyonu Yetki Belgesine sahip tek kurum olduğu vurgulandı. Ayrıca GAÜ’nün ATPL (A) – PPL (A) – CPL (A) – IR (A) lisanslarını verme yetkisine sahip ilk Kıbrıs Üniversitesi oldukları ifade edildi.

 

Havacılık Alanında Kıbrıs’ta Tek FTO yetki Belgesine Sahip Kurum GAÜ

 

Ayrıca yapılan açıklamada, Pilotaj eğitmi verebilmek için gerekli olan FTO yetki belgesi olan tek kurumun GAÜ olduğu belirtildi. Havacılık Yüksek Okulu, bünyesinde bulunan eğitim uçakları olan 2 adet DA 20, 2 adet DA40 ve 1 adet DA42 eğitim uçağına ek olarak pilotaj eğitimi ve hava sporlarında en  çok tercih edilen CESSNA 172 RC uçağını da filosuna dahil ettiği bildirilen açıklamada, CESSNA 172 RC ile birlikte paraşüt eğitimlerinin de en kısa sürede başlayacağı müjdelendi.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Pilot Mehmet Muhtaroğulları, havacılıkta tek üniversitenin GAÜ olduğuna değinerek, lisans düzeyinde pilotaj eğitimi veren Kıbrıs’ta ki tek üniversitenin GAÜ olduğunun altını çizdi. Muhtaroğulları,  bu noktada pilotluk hayali kuran öğrencileri araştırma yapmaya davet ederek, GAÜ `nün filosuna 6.uçağını eklemesi ile birlikte de pratik çalışmalar ile öğrencilere daha kaliteli hizmet vermek adına çalışmalara devam ettiklerini vurguladı.


GAÜ HAVACILIK OLARAK KIBRIS TANITIMINA ÖNEM VERİYORUZ

 

GAÜ bünyesine katılan sportif alanda en çok rabet gören CESSNA tipi uçağı ile, paraşüt atlayışı, havadan gözetleme, hava çekimi yapabilme imkanına ve öğrencilerin bu detayları da deneyimleme şansı olacağını yineleyen Muhtaroğulları, önümğzdeki günlerde GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneteciler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın vizyonu ile sıcak hava balonu`nun Kıbrıs’a getirilmesi ile ilgili çalışmalara başlandığını belirtti. Sıcak Hava Balonunun Kıbrıs’a gelmesi ile birlikte Turizm alanında adaya olan iliglinin artacağını bildiren Muhtaroğulları, GAÜ olarak Kıbrıs’ın tanıtımına önem verdikleirni söyledi.  

 

Muhtaroğulları, Havacılık ile ilgili tüm detayları deneyimli akademik kadro ile birlikte gerçekleştirdiklerini ve pilotaj eğitimde bir dünya markası olma yönünde ilerlediklerini vurguladı. Bu bağlamda öğrencilerin aldığı teorik ve pratik eğitimlerin de buna bağlı olarak gerçekleştiğinin altını çizdi.

 

Ayrıca Muhtaroğulları açıklamasının devamında şunları söyledi;

 

“Halacılık alanında, karada eğitimine başlayan GAÜ şuan göklerdedir. Artık ulaşılamayacak bir yüksekliktedir. Şuanda Kıbrıs genelinde tarihe geçerek, PPL lisansını verme yetkisine sahip tek üniversitedir” dedi.

 

Hava Sporlarında GAÜ Kıbrıs’ta Fark Yaratıyor

 

CESSNA 172 RG ile birlikte paraşüt eğitimlerinin de en kısa sürede başlayacağının müjdelenmesinin ardından, hava sporlarının vazgeçilmezlerinden olan, GAÜ Havacılık Yüksek Okulu bünyesinde bulunan Microlight uçaklarınında hazır olduğu ve yamaç paraşütü kurslarının da yakın zamanda başlayacağı ifade edildi.