GAÜ’de “Öğretmenler Günü Programı”

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’de “Öğretmenler Günü Programı”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) Eğitim Fakültesi’nin düzenlediği "Öğretmenler Günü Programı” GAU Milenyum Senato Kongre Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

 

Harid Fedai, Hüsnü Feridun, Prof.Dr. Süleyman Çelenk ve Prof.Dr. Nejat Sefercioğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı program GAÜ Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinden Hüseyin Uzunali’nin solo gitar dinletisi ile başladı.

 

Öğretmen ana-baba yarısı

 

Dinletinin ardından konuşan GAU Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Oğuz Karakartal “Ana-baba yarısı demek olan öğretmenlerin ilgi ve sorunlarını anlamak, gündemde tutmak sürekli bir görevimizdir” dedi.

 

Osmanlı Türkiyesinde ilk kez  1911 de Selanikte toplanan 1. Öğretmenler Kongresi’nin arkasının gelmediğini, bu alanda ciddi atılımın, Mustafa Kemal Atatürk sayesinde olduğunu vurgulayan Karakartal, “Atatürk’ün 1920-1938  yılları arasında yaptığı önemli konuşma ve ziyaretlerin önemli bir kısmının öğretmen yetiştiren okullar  ve eğitim kurumlarıdır” dedi.

 

Programa katılanlar

 

GAU’de düzenlenen “Öğretmenler Günü Programı”na; Türkay Akpınar,  Rektör Vekili Prof.Dr. Kutsal Öztürk, GAÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Oğuz Karakartal, Assoc.Prof.Dr. Zafer Ağdelen, GAÜ akademik kadrosu ve Eğitim Fakültesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

 

Etkinlik, GAU Rektör Danışmanı Umay Türkeş’in GAU Spor Kültür ve Sağlık Daire Başkanı Türkay Akpınar, Hüsnü Feridun ve Harid Fedai’ye hediyelerini takdim etmesiyle son buldu