Amerikan Kolej’den Karpaz Gezisi

Haberler

GAÜ'DEN

Amerikan Kolej’den Karpaz Gezisi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) Okullar Grubu’na bağlı Amerikan Kolej 7. sınıf öğrencileri, Karpaz-Gazimağusa bölgesine düzenlenen eğitim ve kültür gezisinde farklı bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

 

Amerikan Kolej 6. ve 7. sınıflar sorumlusu Oya Özkan, Amerikan Kolej öğretmenlerinden Mert Mertkaya ve Yüksel Yükseliş`ten oluşan öğretmenler gözetiminde gerçekleştirilen gezi, oldukça renkli ve heyecanlı geçti.

 

Renkli ve eğitici

 

Kültür gezisiyle ilgili olarak bilgi veren Amerikan Kolej 6. ve 7. Sınıflar sorumlusu Oya Özkan, belirli bir program çerçevesinde yaptıkları kültür gezisinin oldukça renkli ve eğitici olduğunu vurgulayarak “Öğrencilerimizle birlikte her yıl olduğu gibi, bu yıl da düzenlediğimiz gezi çok renkli geçti” dedi.

 

“Düzenlenen gezinin amacı, akademik olarak öğrencilere şimdiye kadar işlemiş oldukları konuların tekrarı niteliğinde olup, ekstra ve farklı sorular çözdürmek” diye konuşan Oya Özkan “Öğrencilerimiz, bu gezi sayesinde gelecekte verilecek derslerde işlenecek konularla ilgili fikir edinme imkanı buldular” diyerek şunları söyledi:

 

Doğa ile içiçe

 

“Bu gezinin bir amacı da, öğrencilerin anlamasına yardımcı olmak, anlamadıkları noktaları tekrar gözden geçirmekti. Ayrıca doğa ile içiçe bir kültür gezisi planladık. Öğrencilerimiz arkadaşlarıyla  zaman geçirmekten ve okul dışında yapılan bu aktivetelerden çok mutlu oluyorlar``

 

Gazimağusa Bölgesi’nde en sık ziyaret edilen tarihi eserlerin başında gelen Lala Mustafa Paşa Camii ve Namık Kemal Zindanı’nda inceleme yapan öğrenciler, gezi boyunca hem meraklarını giderdiler, hem de toplu olarak yapılan bu aktivite ile ortak hareket etme duygularını pekiştirdiler.

 

Karpaz eşekleri

 

Gazimağusa bölgesine düzenlenen gezi sırasında, Karpaz`da bulunan Marina Gate ve yol boyunca dolaşan Karpaz eşekleri öğrencilerin ilgi odağı oldu.

 

Öğrenciler, akşam saatlerinde ise öğretmenleri gözetiminde sahilde ateş yaktılar, şarkılar söyleyip, oyun oynadılar.